ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται και σήμερα ο καύσωνας, βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο

Συνεχίζεται και σήμερα ο καύσωνας, βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο
EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Άνοδο θα σημειώσει σήμερα η θερμοκρασία με ολόκληρη τη χώρα να έρχεται αντιμέτωπη, για ακόμη μία μέρα, με τον καύσωνα.

Σε πολλές περιοχές της χώρας τα θερμόμετρα θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 41 βαθμούς.

Στην Αττική θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 37 Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα νοτιανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Ελάχιστη θερμοκρασία στους 24 και μέγιστη στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και από το απόγευμα σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το απόγευμα πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ