Χορήγηση ειδικής άδειας σε δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά με αυτισμό
Πηγή: Eurokinissi

Τη χορήγηση ειδικής άδειας 22 ημερών ετησίως για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά με αυτισμό, εφόσον αυτά είναι ανήλικα ή είναι ενήλικα και δεν εργάζονται, αποφάσισε με ειδική εγκύκλιο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Ειδικότερα, με την εγκύκλιο ενεργοποιείται σχετική διάταξη του νόμου 4483/2017, και για τη χορήγηση της άδειας απαιτείται σχετική γνωμάτευση δημόσιου Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου ή παιδοψυχιατρικού τμήματος δημοσίου νοσοκομείου.

Η άδεια αυτή χορηγείται ανεξαρτήτως του εάν τα τέκνα χρήζουν ή όχι περιοδικής νοσηλείας, συνεπώς δεν χρειάζεται γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής. Για τη χορήγηση της άδειας σε υπαλλήλους που έχουν ενήλικα τέκνα τα οποία πάσχουν από αυτισμό απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου ότι το τέκνο δεν εργάζεται.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα η άδεια αυτή χορηγείται σε γονείς υπαλλήλους, των οποίων τα τέκνα χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζουν περιοδικής νοσηλείας, καθώς και τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down.

 

Διαβάστε επίσης