Ανοικτή έως τις 4 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την Συνταγματική Αναθεώρηση
Πηγή: Eurokinissi

Ανοικτή έως και τις 4 Σεπτεμβρίου θα είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Β' ερωτηματολογίου (τελική φάση), έπειτα από ανακοίνωση της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που κάνει λόγω για συνέχιση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης λόγω αυξημένης συμμετοχής των πολιτών τις τελευταίες μέρες.

Ειδικότερα, η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «με την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης της ηλεκτρονικής διαβούλευσης βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική φάση αυτής της σημαντικής διαδικασίας».

Σημειώνεται πως η ίδια έχει ήδη τονίσει ότι η ηλεκτρονική διαβούλευση αποτελεί βασικό στοιχείο της όλης διαδικασίας Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «το ερωτηματολόγιο της νέας τελικής φάσης, όπως και εκείνο της προηγούμενης, δεν απηχεί τις απόψεις της Επιτροπής, αλλά περιλαμβάνει ερωτήματα που προέκυψαν από ολοκληρωμένες ή επί μέρους προτάσεις που έχει καταγράψει η Επιτροπή μετά την ανάρτηση του ερωτηματολογίου της πρώτης φάσης, καθώς και από τον προβληματισμό και τις παρεμβάσεις των πολιτών που ακούστηκαν στις συναντήσεις της Επιτροπής με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς τόσο στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας και σε σχετικές πρωτοβουλίες /προσκλήσεις πολιτών στην Επιτροπή».

Τονίζει πως «αυταπόδεικτα η "γνώμη των πολιτών μετράει", για το λόγο αυτό η επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας στοχεύει στην κατά το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση και τη συμμετοχή όλων».

Η Επιτροπή επισημαίνει πως για την υλοποίηση αυτού του στόχου όσοι και όσες συμμετέχουν στη διαδικασία, έχουν τη δυνατότητα να δουν το νέο ερωτηματολόγιο εκ των προτέρων.

Το νέο ερωτηματολόγιο, όπως αναφέρει η Επιτροπή είναι πολύ συντομότερο εκείνου της Α' φάσης, και περιλαμβάνει μια ακόμη ενότητα ερωτημάτων που σχετίζονται με το λεγόμενο «οικονομικό σύνταγμα».

Τέλος, όπως και στην Α΄ φάση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, η σχετική πλατφόρμα υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του κέντρου (www.ekdd.gr ). Υπογραμμίζει δε, για άλλη μια φορά, ότι η διαδικασία διαπίστευσης διασφαλίζει απολύτως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Διαβάστε επίσης