ΕΛΛΑΔΑ

Ατασθαλίες βάσει σχεδίου εντόπισε στον ΟΑΣΘ, λέει ο Στέλιος Παππάς

Ατασθαλίες βάσει σχεδίου εντόπισε στον ΟΑΣΘ, λέει ο Στέλιος Παππάς
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

«Ο Οργανισμός ήταν "μέσα" και οι μέτοχοι "κονόμαγαν"». Αυτό προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, σύμφωνα με τον οποίο οι ατασθαλίες γίνονταν βάσει σχεδίου.

Ο κ. Παππάς ανέφερε για παράδειγμα ότι το επιχειρηματικό κέρδος έφθανε στο 80% και καταγραφόταν λογιστικά στα έξοδα, δημιουργώντας έτσι έλλειμμα και συνεχή ανάγκη για χρηματοδότηση από το κράτος και πως αποσβέσεις εκατομμυρίων δεν αποτυπώνονταν σωστά ή και καθόλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε πως αποτελεί ορθή επιλογή η εκκαθάριση του Οργανισμού, ώστε να αναδιοργανωθεί και να αποκτήσει νέο σύγχρονο εξοπλισμό. Τόνισε ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα παρουσιαστούν από τον ίδιο και τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σπίρτζη, σε συνέντευξη Τύπου λίγες μέρες μετά την άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή του και όχι ενός τεχνοκράτη για τη θέση του προέδρου είπε πως τόσο ο ίδιος ως πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου όσο και ο νυν υπουργός ως πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου αποτελούν εχέγγυα για το μέλλον του Οργανισμού.

Πρόσθεσε, δε, απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν για οικογενειοκρατία πως «εγώ δεν είμαι ο πατέρας του Νίκου... Εγώ είμαι γιος του "μπάρμπα Νίκου"» σημειώνοντας πως τα παιδιά του είναι περήφανα για τον πατέρα τους - τη διαδρομή και την ιστορία του - όπως και ο ίδιος για τον δικό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ