ΕΛΛΑΔΑ

Η βρετανική Ναυτική Ακαδημία Warsash για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Η βρετανική Ναυτική Ακαδημία Warsash για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο πλαίσιο συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο νέα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, σε συνεργασία με την παγκοσμίως γνωστή βρετανική Ναυτική Ακαδημία Warsash του Southampton Solent University. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον κόσμο με 70 χρόνια ιστορίας.

Τα δύο νέα πανεπιστημιακά προγράμματα αφορούν τις σχολές:

· Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (BSc (Hons) Marine Operations Management)

· Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (BEng (Hons) Marine Engineering and Management)

Τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν αμειβόμενη πρακτική άσκηση εν πλω, σε κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρίες της Ελλάδας με τις οποίες συνεργάζεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Στην πορεία προς την απόκτηση του πτυχίου, οι φοιτητές θα αποκτήσουν Αποδεικτικό Ναυτικής Ικανότητας (Certificate of Competency) που εκδίδεται απευθείας από τη Βρετανική Ακτοφυλακή (Maritime and Coastguard Agency, UK –MCA-) και αναγνωρίζεται από εκατοντάδες ναυτιλιακές αρχές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι αποκτούν διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο bachelor από το διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Southampton Solent University, σπουδάζοντας στην Ελλάδα. Η Παγκόσμια αναγνώριση της Ναυτικής Ακαδημίας Warsash δίνει στους απόφοιτους σημαντικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση εγχώριας ή διεθνούς καριέρας.

Όπως αναφέρει ο Καθ. Ντίνος Αρκουμάνης, τ. Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου: «Η θέση της Ελλάδας ως η πρώτη δύναμη στη Ναυτιλία, έκρινε απαραίτητη την ίδρυση στη χώρα μας μιας παγκοσμίου φήμης Ναυτικής Ακαδημίας όπως είναι η Warsash Maritime Academy. Επιπλέον των δημόσιων ακαδημιών, η Warsash Maritime Academy, με τη συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσω της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας».

Με την είσοδο των δύο νέων προγραμμάτων, διαμορφώνεται πλέον η πληρέστερη Σχολή Ναυτιλίας στην Ελλάδα από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, η οποία προσφέρει, εκτός των ανωτέρω, και αναγνωρισμένα Bachelors και Masters στις Ναυτικές σπουδές, σε συνεργασία με το Southampton Solent University. Πιο συγκεκριμένα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει τα εξής bachelor & master στη Ναυτιλία:

Bachelor:

· Ναυτιλιακές Σπουδές (BSc (Hons) Maritime Business)

· Διοίκηση Λιμένων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων (BSc (Hons) Shipping & Port Management)

Master:

· Διεθνής Ναυτιλιακή Διοίκηση (MSc International Maritime Business)

· Διεθνής Ναυτιλία και Εφοδιαστική Αλυσίδα (MSc International Shipping and Logistics)

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.mitropolitiko.edu.gr ή επικοινωνήστε με το Admissions Office στο 2106199891 (Αθήνα) και 2104121200 (Πειραιάς).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ