ΕΛΛΑΔΑ

Οι τρεις άντρες που έχουν αναλάβει τα ηνία των «μπαχαλάκηδων» στα Εξάρχεια

Οι τρεις άντρες που έχουν αναλάβει τα ηνία των «μπαχαλάκηδων» στα Εξάρχεια
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένας 29χρονος από την Αλβανία μαζί με ακόμη δύο νεαρούς, ηλικίας 22 και 23 χρόνων αντίστοιχα, φαίνεται, σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών ασφαλείας, ναέχουν αναλάβει τα ηνία των «μπαχαλάκηδων» στα Εξάρχεια μετά τη σύλληψη νεαρού άντρα πριν λίγες εβδομάδες, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ήταν αυτός που κατείχε ηγετικό ρόλο ομάδας στην περιοχή.

Ο 29χρονος δηλώνει κάτοικος των Εξαρχείων και έχει προσαχθεί τρεις φορές. Η πρώτη ήταν το 2007, μετά από επίθεση με πέτρες σε πεζή περιπολία αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Συμμετείχε σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντιεξουσιαστών και σε πορείες σε πρεσβείες, κυρίως της Γερμανίας.

Το άτομο αυτό δείχνει να πρωταγωνιστεί στην περιοχή των Εξαρχείων και να έχει επαφές με τουλάχιστον άλλα επτά νεαρά άτομα που οργανώνουν «μπαχαλάκηδες».

Μάλιστα προσπαθεί να κάνει διακριτική την παρουσία του στα Εξάρχεια και αποφεύγει να βρίσκεται στο πεδίο των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ώστε να μην στοιχειοθετηθεί σε βάρος του αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και να συλληφθεί.

Ο δεύτερος από τους νεαρούς είχε συλληφθεί το 2015 για την κατάληψη στην πρυτανεία και το 2016 γιατί είχε προκαλέσει φθορές σε ΑΤΜ τραπεζών μαζί με άλλα άτομα, ενώ πήγαινε και στον Κορυδαλλό για να παρακολουθεί τη δίκη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο τρίτος νεαρός έχει συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών αλλά και αρπαγή τσάντας, ενώ συμμετείχε σε πορείες και επεισόδια αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια και τα Εξάρχεια.

Πάντως, η σύλληψη πριν λίγες εβδομάδες νεαρού αντιεξουσιαστή πυροδότησε νέες συγκρούσεις στα Εξάρχεια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων με χαρακτηριστικό το τελευταίο τριήμερο. Κάθε βράδυ νεαροί πετούν μολότοφ και πέτρες σε διμοιρίες τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη όσο και έξω από το Πολυτεχνείο.

Οι «μπαχαλάκηδες» φαίνεται να έχουν αποθρασυνθεί και προσπαθούν να στείλουν το μήνυμα ότι μπορούν να στήνουν παράλληλα επεισόδια σε δύο ή και τρία σημεία στα Εξάρχεια και να φεύγουν ανενόχλητοι.

Από την αρχή του χρόνου έχουν καταγραφεί συνολικά 58 επιθέσεις σε αστυνομικές ομάδες στα Εξάρχεια. Από αυτές οι 28 ήταν στην διμοιρία που βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ