ΕΛΛΑΔΑ

Τον Οκτώβριο η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Τον Οκτώβριο η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η προκήρυξη των επτά τηλεοπτικών αδειών, εθνικής εμβέλειας, γενικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Ροδόλφου Μορώνη, η δημοσίευσή της είναι συνάρτηση νομικών ρυθμίσεων που θα πρέπει να κατατεθούν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όπως για το καθεστώς λειτουργίας των σταθμών που δεν θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη κατηγορία αδειοδότησης (π.χ. περιφερειακά κανάλια κλπ).

Ο κ. Μορώνης σημείωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με το υπουργείο ΨΗΠΤΕ για την έγκαιρη ρύθμιση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής- τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο CNN Greece δήλωσε ότι «πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Νίκου Παππά στο CNN Greece.

Κρέτσος: Δείξαμε αποφασιστικότητα

«Δείξαμε αποφασιστικότητα και πως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια σε ότι εμπόδια και εάν προκύψουν. Είναι ευτύχημα που τώρα έχουμε δραστήρια Ανεξάρτητη Αρχή και καλό είναι τέτοιου είδους μεγάλες μεταρρυθμίσεις να γίνονται με κοινοβουλευτική συναίνεση και να μην γίνονται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κ.Κρέτσος με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ στο περιθώριο της διοργάνωσης «Re:publica», είπε πως «η διαδικασία έχει προχωρήσει. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2017 με το διαγωνισμό που θα διενεργήσει το ΕΣΡ. Θα είμαστε δίπλα εάν χρειαστεί και είναι ένα μεγάλο βήμα ρύθμισης».

Ο Γ.Γ.Ε.Ε. ήταν ομιλητής στη διοργάνωση «Re:publica» μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις γύρω από τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό κόσμο που πραγματοποιείται από σήμερα έως και τις 13 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αναφέρθηκε στις τάσεις στο χώρο της τηλεόρασης παγκοσμίως και τις διεθνείς προκλήσεις. Χαρακτηριστικά για την Ελλάδα είπε πως «έχουμε τεράστιες ευκαιρίες γιατί έχουμε καλό εργατικό δυναμικό. Με τη νέα νομοθεσία φιλοδοξούμε η Ελλάδα σιγά - σιγά να πάρει κι ένα μέρος της παγκόσμιας αγοράς από τις χώρες που θεωρούνται ως ιδανικοί προορισμοί για να γίνονται τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Η Ελλάδα μπορεί να μπει δυναμικά, να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, πρέπει κάποια βασικά ζητήματα που αφορούν το ρυθμιστικό πλαίσιο των ΜΜΕ να προχωρήσουν και να είναι μια αγορά δυναμική για να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας».

Πρόσθεσε δε ο κ.Κρέτσος πως «όσοι τηλεοπτικοί σταθμοί επενδύσουν σε καλό περιεχόμενο, ποιοτική μυθοπλασία, έχουν ζωντανό πρόγραμμα και δεν έχουν τεχνοφοβική συμπεριφορά μπορούν να έχουν μέλλον, υψηλότερα μερίδια και περισσότερες θέσεις εργασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ