ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλει τις στάσεις εργασίας του ο ΗΣΑΠ

Αναστέλλει τις στάσεις εργασίας του ο ΗΣΑΠ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την αναστολή των στάσεων εργασίας του που είχε προκηρύξει για την Τρίτη (από 21.00 έως λήξη της βάρδιας) και την Παρασκευή 15/9 (από 12.00 έως 15.00), αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, «μετά την έμπρακτη βούληση της διοίκησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, στη «συνάντηση επήλθε συμφωνία ως προς την αναγκαιότητα και τον τρόπο κατοχύρωσης της διαφάνειας σε προαγωγές και μετακινήσεις υπαλλήλων, με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια».

Όπως υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων «αποφασίσαμε την αναστολή των κινητοποιήσεων δηλώνοντας ότι παραμένει πρωταρχικό αίτημα του Σωματείου η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στην εργασιακή εξέλιξη όλων των συναδέλφων».

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, διεκδικούν τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, καθώς και τις προσλήψεις προσωπικού όπου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.

Σε αντίθεση με την απόφαση του ΗΣΑΠ, δεν αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις σε λεωφορεία και προαστιακό όπου υπενθυμίζεται πως:

● Τα λεωφορεία θα κινηθούν την Πέμπτη μόνο από τις 9 π.μ. ώς τις 9 μ.μ. Είναι όμως πιθανόν να υπάρξουν ακυρώσεις δρομολογίων, γιατί το σωματείο τεχνικών θα κάνει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ώς τις 5 μ.μ.

● Την Πέμπτη προγραμματίζεται 24ωρη απεργία στον προαστιακό, λόγω της οποίας οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ