ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν νιώθω τύψεις»: Η απολογία για τη δολοφονία στη Λεωφόρο Μαραθώνος που σοκάρει

«Δεν νιώθω τύψεις»: Η απολογία για τη δολοφονία στη Λεωφόρο Μαραθώνος που σοκάρει

«Όπου τον βρω θα του πιώ το αίμα...». Η φράση αυτή με την οποία έκλεισε την απολογία του στους αστυνομικούς έκανε τις Αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό και να έχουν υπό αυστηρή επιτήρηση του 49χρονου πατέρα του Θοδωρή Γαλαζούλα, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 60χρονου Μανούσου Ριτζάκη.

Ο 49 χρόνος θεώρησε ότι με τη δολοφονία που διέπραξε έπαιρνε εκδίκηση για το φόνο του παιδιού του και παρά το γεγονός ότι κρατείται σε άλλη φυλακή από τον δράστη που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού του, οι Αρχές παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα.

Από την αρχή της απολογίας του επέμενε ότι δεν έκανε τίποτα κακό ή παράνομο.

«Δεν δέχομαι τίποτα από αυτά που με κατηγορείται γιατί πάρα πολύ απλά δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι κακό. Ο χρόνος για μένα σταμάτησε όταν είδα νεκρό τον γιο μου. Από τότε είμαι ένα κουφάρι χωρίς συνείδηση, κοιμάμαι και ξυπνάω με συντροφιά τον σκύλο μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να φροντίζω το μνημείο του γιου μου που έφτιαξα στο σημείο που τον δολοφόνησαν. Για τους πυροβολισμούς στον Ριτζάκη δεν μετανιώνω γιατί ηθικός αυτουργός είναι ο γιος του που κατέστρεψε δύο οικογένειες. Εγώ δεν νιώθω τύψεις. Σας λέω μόνο κάτι και να το γράψετε αν συναντήσω κάπου τον Ριτζάκη (γιο) θα του πιώ το αίμα. Δεν απαντάω σε τίποτε άλλο και δεν είμαι δολοφόνος. Αν ήμουν δεν θα έκανα τίποτα μεσημεριάτικα στο κέντρο του Γέρακα».

Το βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφάλειας καταστήματος που βρίσκεται στο σημείο της δολοφονίας αλλά και η μαρτυρία μιας γυναίκας οδήγησαν τους αξιωματικούς του ανθρωποκτονιών στον 49χρονο. Το έγκλημα έγινε στις 15 Ιουλίου 2017 στη Λεωφόρο Μαραθώνος την ώρα που το θύμα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του και επέστρεφε από τα μαγαζιά στο σπίτι του. Οι βολίδες βρήκαν τον 60χρονο στο λαιμό και στην ωμοπλάτη, από την αριστερή πλευρά του σώματός του.

Πάντως ο δράστης δεν αποκάλυψε στους αστυνομικούς που είναι το όπλο ενώ συνεχώς επαναλάμβανε «μη ψάχνετε δεν θα το βρείτε ποτέ..».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ