ΕΛΛΑΔΑ

Πετροπόλεμος και χημικά μετά την πορεία για τον Φύσσα - Δύο πολίτες τραυματίστηκαν (pics&vids)

Πετροπόλεμος και χημικά μετά την πορεία για τον Φύσσα - Δύο πολίτες τραυματίστηκαν (pics&vids)
Λευτέρης Σουχάιμπ

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην περιοχή της Δραπετσώνας, όπου κατέληξε η πορεία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την κατάσταση πλέον να έχει ηρεμήσει, ενώ και η προγραμματισμένη συναυλία για την μνήμη του ολοκληρώθηκε. 

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ του CNN Greece Λευτέρης Σουχάιμπ, η κατάσταση ήταν τεταμένη στην περιοχή, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η συναυλία, καθώς άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μολότοφ, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Οι κουκουλοφόροι έβαλαν επίσης φωτιά σε κάδους και έσπασαν καταστήματα της περιοχής, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρούσαν να τους απομακρύνουν.

IMG 5012

IMG 5013

Άγνωστοι έστησαν και έβαλαν φωτιά σε καρότσια σούπερ μάρκετ. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική.

IMG 5032
IMG 5035 copy

Κουκουλοφόροι τραυμάτισαν δημοσιογράφο και οπερατέρ

Από τα επεισόδια που ξέσπασαν τραυματίστηκε ένας περαστικός. Λίγο αργότερα, έφτασε το ΕΚΑΒ και τον παρέλαβε, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ενώ ακόμη ένα άτομο, καταγγέλλει στο CNN Greece, ότι του επιτέθηκαν κουκουλοφόροι.

Επίθεση με πέτρες δέχτηκε και το συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού που κάλυπτε τα γεγονότα. Τραυματίστηκαν ο δημοσιογράφος και ο οπερατέρ του σταθμού του ΑΝΤ1, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

lefteris 2

Προηγουμένως, η πορεία έσπασε σε δύο σημεία. Μια ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες στο κτίριο όπου στεγάζεται το δημαρχείο Κερατσινίου.

IMG 4994
IMG 4993
4231327

Πηγή: Eurokinissi/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς, πέρασε από τις γειτονιές του Κερατσινίου και ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Καστράκι Δραπετσώνας, έναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

IMG 4995
IMG 4996
4231313

Πηγή: Eurokinissi/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με την διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

4231308

Πηγή: Eurokinissi/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

4231305

Πηγή: Eurokinissi/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ