ΕΛΛΑΔΑ

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών της σπείρας των πορτοφολάδων

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών της σπείρας των πορτοφολάδων
(EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)

Νέους αποκαλυπτικούς διαλόγους των μελών της σπείρας των πορτοφολάδων φέρνει στο φως το CNN Greece.

Κατηγορούμενη Α: «.... ναι καλή μου, παραλίγο να γίνει ζημιά, αλλά ο θεός είναι καλός με όλους. Παραλίγο να μας "κλειδώσουν" αλλά ο θεός ξέρει τη δουλειά του, γλύτωσα από θαύμα, ούτε και εγώ δεν το πιστεύω... σε κανέναν δεν κάνουμε κακό, το ξέρει ο θεός».

Κατηγορούμενη Β: «....είναι το ρίσκο του επαγγέλματος και εμείς τώρα που πηγαίναμε στο δρόμο, βλέπω τρία περιπολικά, ανατρίχιασα. Πηγαίναμε για "δουλειά"... ξέρεις και έχουμε και τόσα "πράγματα" στο σπίτι».

Ο διάλογος αυτός έχει καταγραφεί από την ΕΛΑΣ και έχει γίνει ανάμεσα σε δυο γυναίκες μέλη της συμμορίας των πορτοφολάδων που ήταν ο φόβος και ο τρόμος κυρίως τουριστών στη πρωτεύουσα που χρησιμοποιούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν κλέψει πάνω από 500.000 ευρώ, περίπου 4.000 πορτοφόλια, δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι έκαναν κάτι κακό!!!

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμμορία πορτοφολάδων οι οποίοι μάλιστα σε ημέρες με πολύ "δουλειά" έκαναν και "έκτακτες προσλήψεις", δίνοντας μεροκάματο 20 ως 30 ευρω.

Στους σταθμούς του μετρό και στα λεωφορεία πήγαινε η "ομάδα κρούσης" με συγκεκριμένο dress-code και αφού δημιουργούσαν συνωστισμό γύρω από το θύμα τους άρπαζαν πορτοφόλια και κινητά ενώ οι ομάδες μιλούσαν μεταξύ τους στα κινητά για καλύτερο συντονισμό.

Κατηγορούμενος Α: «είμαι σταθμό Ευαγγελισμός. Θα πάρω τώρα για αεροδρόμιο..»

Κατηγορούμενος Β: «Δεν γίνεται να καθυστερήσεις λίγο; δεν είμαστε έτοιμοι»

Κατηγορούμενος Α: «...πώς να το αργήσω ρε συ; Πώς να καθυστερήσω τις πόρτες; Εσύ πιάσ´ το στο Σύνταγμα απέναντι ...».

Συνολικά συνελήφθησαν 31 δράστες, κυρίως Αλβανοί, οι οποίοι έχουν σχεδόν όλοι έχουν κατηγορηθεί και πάλι στο παρελθόν για κλοπές πορτοφολιών.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών που είχαν γίνει η σκιά τους και δούλευαν την υπόθεση εδώ και έξι μήνες, άκουγαν στα τηλέφωνα τους πορτοφολάδες να αποκαλούν "Τσιβιλια" τους αστυνομικούς, ενώ διαπίστωσαν ότι τα μέλη της οργάνωσης έπαιρναν και μέτρα αντί-προστασίας για να μην πέσουν στα χέρια των Αρχών.

Κατηγορούμενος Α: «.... Έλα έχει λεφτά αυτή μέσα»

Κατηγορούμενος Β: «πολλά;»

Κατηγορούμενος Α: «... 2000 με 3000 ευρώ»

Κατηγορούμενος Β: «... ωραία που τα έχεις τώρα;»

Κατηγορούμενος Α: «... μην ανησυχείς τα έκρυψα μέσα στα αρχ.... «

Κατηγορούμενος Β: «... ωραία τώρα πέταξε το πορτοκάλι (πέταξε το πορτοφόλι).

Κατηγορούμενος Α: «.... είναι κάτι Τσιβιλια (αστυνομικοί) της Αλεξάνδρας εδώ γύρω, προσοχή λοιπόν...».

Όπως είπε στην επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας πρόκειται για ένα δυνατό «χτύπημα» στην εγκληματικότητα που έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από προχθές που συνελήφθησαν οι δράστες δεν έχει γίνει καμία καταγγελία για κλοπή πορτοφολιού σε τμήμα του κέντρου της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ