ΕΛΛΑΔΑ

Με ιλαρά διαγνώστηκαν έξι επαγγελματίες υγείας σε δημόσια νοσοκομεία

Με ιλαρά διαγνώστηκαν έξι επαγγελματίες υγείας σε δημόσια νοσοκομεία
Eurokinissi/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Με ιλαρά έχουν διαγνωσθεί τουλάχιστον έξι επαγγελματίες υγείας δημόσιων νοσοκομείων της Αθήνας, με την έξαρση της ιογενούς λοίμωξης να προκαλεί μεγάλες ανησυχίες στην επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι, είναι νέοι σε ηλικία, γεννημένοι μετά το 1970, που σημαίνει ότι ή ήταν ανεμβολίαστοι ή είχαν κάνει κατά την παιδική ηλικία μόνο μια δόση του εμβολίου που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή (το πρώτο εμβόλιο για την ιλαρά ήταν μονοδύναμο και τα παιδιά δεν έκαναν δύο δόσεις όπως συμβαίνει τώρα).

Με τις υγειονομικές αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό καθώς το τελευταίο τετράμηνο δηλώθηκαν περίπου 160 περιστατικά ιλαράς, εκ των οποίων τα 60 τις τελευταίες 17 μέρες, οι αρμόδιοι μιλούν για επιδημική έξαρση και καλούν όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι να θωρακιστούν και να μην υποτιμούν αυτή την ιδιαιτέρως μεταδοτική νόσο. Όπως μάλιστα τονίζουν, η κατάσταση αναμένεται να δυσκολέψει και τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν με την πρώτη αλλαγή του καιρού.

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια είχαν δηλωθεί στην Ελλάδα, συνολικά, μόλις δύο περιστατικά. Για την προστασία των πολιτών ήδη κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέφθηκαν τους καταυλισμούς της Αττικής για τον εμβολιασμό των παιδιών. Το σχέδιο αναμένεται να επεκταθεί στους καταυλισμούς της υπόλοιπης χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ