ΕΛΛΑΔΑ

Έξω από το Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι των Σκουριών (pics&vid)

Έξω από το Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι των Σκουριών (pics&vid)

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και βρεθεί σημείο σύγκλισης με την κυβέρνηση και την εταιρεία. Βασικό αίτημά τους είναι η γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την έκδοση των απαραίτητων αδειών για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

Οι μεταλλωρύχοι έφθασαν στο Μαξίμου φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας σημαίες ενώ ορισμένοι από αυτούς κάθισαν στην άσφαλτο και φώναζαν: "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" χτυπώντας δυνατά τα κράνη τους.

3232

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

«Κατεβήκαμε για ακόμα μία φορά στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, το ψωμί μας, το μεροκάματο, την ευημερία του τόπου απέναντι στην πολιτική σπέκουλα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που ξέρουν είναι να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς και να κόβουν από τους εργάτες και να βυθίζουν την Ελλάδα στο χάος. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το ιερό δικαίωμα για την εργασία», ανέφερε στο CNN Greece, ο Γιώργος Χατζής, μέλος της διοίκησης του σωματείου Αγίας Βαρβάρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ