ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
Φωτογραφία Αρχείου ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Μόλα Καλύβα της Κασσάνδας στην Χαλκιδική. Από τις φλόγες κάηκαν δύο σπίτια, ενώ ύστερα από πολλές ώρες το μέτωπο είναι σε ύφεση. Όμως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα πραγματοποιήσει ολονύχτιες προσπάθειες για να σβήσει την πυρκαγιά.

Λόγω της έντασης της πυρκαγιάς αποφασίστηκε η εκκένωση σπιτιών, σύμφωνα με το halkidikinews.gr. Άτομα μεγάλης ηλικίας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 14:30 σε δασική έκταση και αμέσως στο σημείο μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Συνολικά 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 14 άτομο πεζοπόρο τμήμα συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου το μέτωπο έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

FWTIA4

(Πηγή: halkidikinews.gr)

1fwtia

(Πηγή: voria.gr)

fwria

(Πηγή: halkidikinews.gr)

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν και χωματουργικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Η φωτιά είναι μεγάλη. Έχουμε αυτή τη στιγμή τέσσερα εναέρια μέσα εκτός απ΄τις επίγειες δυνάμεις», ανέφερε νωρίτερα στοhalkidikinews.gr o διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Μανώλης Τσολάκης που συντόνισε την μεγάλη επιχείρηση.

xalkidiki

(Πηγή: halkidikinews.gr)

Η περιοχή είχε σκεπαστεί από πυκνό καπνό, που ήταν ορατός από μεγάλη απόσταση. Κάτοικοι ενημέρωααν πως η φωτιά προκάλεσε καταστροφές σε δύο σπίτια

fwtia

(Πηγή: voria.gr)

Ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που είναι στο σημείο της πυρκαγιάς, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέτωπο.

«Είμαστε σε καλό δρόμο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα θετικό» το γεγονός ότι μετά τις 6, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, καθώς κώπασαν οι ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν και πάλι οι βόρειοι άνεμοι.

«Για το λόγο αυτό είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να θέσουμε την πυρκαγιά υπό έλεγχο, όσο γίνεται νωρίτερα», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι η φωτιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή με πυκνό δάσος (κυρίως πεύκα), γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

1tzitzi

(Πηγή: halkidikinews.gr)

fwtia1

(Πηγή: voria.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ