ΕΛΛΑΔΑ

Σαν σήμερα το δυστύχημα με τους νεκρούς μαθητές στον Μαλιακό που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Σαν σήμερα το δυστύχημα με τους νεκρούς μαθητές στον Μαλιακό που συγκλόνισε το πανελλήνιο
ΕUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Ήταν Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου του 2004. Λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί, τα δημοσιογραφικά γραφεία... πήραν φωτιά. Όλοι για λίγα λεπτά έψαχναν να εξακριβώσουν αν η είδηση είναι αληθινή.

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση ότι λεωφορείο του ΚΤΕΛ Τρικάλων που μετέφερε 37 μαθητές και τέσσερις καθηγητές συνοδούς της Α' τάξης του Λυκείου Φαρκαδόνας Τρικάλων με προορισμό την Αθήνα για να παρακολουθήσουν αγωνίσματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, συγκρούστηκε με διερχόμενη νταλίκα στον Μαλιακό.

Το φονικό δυστύχημα ήταν γεγονός. Στο 176ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο Ασπρονέρι, το λεωφορείο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Επτά μαθητές ανασύρθηκαν νεκροί, τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ άλλοι 27 τραυματίστηκαν ελαφρά, βυθίζοντας τη χώρα στο πένθος.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των νεκρών μαθητών. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε. Με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, οι κηδείες τους έγινε δημοσία δαπάνη.

Τα μάτια στραμμένα στους τραυματίες... Ο μικρός Κωνσταντίνος ακρωτηριάστηκε στο αριστερό του χέρι ενώ έφερε επίσης θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και θλάση πνευμόνων σοβαρής μορφής. Η δεύτερη τραυματίας, Βασιλική, υπέστη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ η Αρετή υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Λαμίας στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Μαρτυρίες για «τρελή πορεία...»

Ο οδηγός του φορτηγού, που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα, για άγνωστους λόγους έχασε τον έλεγχο. Το ρυμουλκούμενο, που μετέφερε τζάμια, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο και τα δύο οχήματα ανατράπηκαν. Αυτόπτες μάρτυρες αλλά και διασωθέντες μαθητές περιγράφοντας το περιστατικό έκαναν λόγο για τρελή πορεία του φορτηγού πριν από την μοιραία σύγκρουση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ