ΚΟΣΜΟΣ

G20: Οι 1000 αντιεξουσιαστικές φιγούρες προελαύνουν στο Αμβούργο

G20: Οι 1000 αντιεξουσιαστικές φιγούρες προελαύνουν στο Αμβούργο

Με αντλίες νερού και δακρυγόνα η γερμανική αστυνομία επενέβη το βράδυ της Τρίτης στο Αμβούργο ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενόψει της συνόδου G20 (7-8 Ιουλίου) κηρύχθηκαν παράνομες.

Ήδη από την Κυριακή σημειώνονται επεισόδια στο Αμβούργο, ενώ η διαμονή των διαδηλωτών έχει πυροδοτήσει νομική διαμάχη αναφέρει το Reuters.

Οι αρχηγοί κρατών των 20 μεγαλύτερων αναδυόμενων και βιομηχανικών χωρών θα συνεδριάσουν την Παρασκευή και το Σάββατο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Αμβούργο, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές διαδηλώσεις κατά της G20 με τους αντιπάλους των ισχυρών να αναμένουν συνολικά πάνω από 100.000 διαδηλωτές.

Οι γερμανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να ξεπάσουν βιαιότητες λόγω της παρουσίας αριστερών εξτρεμιστών. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δηλώνει στη σημερινή κυριακάτικη έκδοση της Bild ότι οι εξτρεμιστές αυτοί ανέρχονται σε "περισσότερους από 8.000".

Η γερμανική αστυνομία εκφράζει επίσης φόβους ότι πολλές υποδομές μπορεί να αποτελέσουν στόχους και περιμένει επίσης ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές δράσεις με στόχο να παρεμποδισθεί η διεξαγωγή της συνόδου της G20, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Die Welt επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο του BKA, του εγκληματολογικού τμήματος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Οι "1000 Φιγούρες" είναι μια ομάδα αντιεξουσιαστών που έντυσαν με θεατρικότητα τις διαμαρτυρίες τους ντυμένοι στα γκρι, φυλακισμένοι χωρίς ελπίδα, στα χρώματα της στάχτης ενός "διεφθαρμένου συστήματος".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ