Ενός λεπτού σιγή τήρησαν οι Φινλανδοί στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε την Παρασκευή στην πόλη Τούρκου.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν όταν τους επιτέθηκε με μαχαίρι ένας18χρονος Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη και κρατείται. Σύμφωνα με τις αρχές, ο νεαρός έφτασε στην Τούρκου το 2014 και είχε ζητήσει άσυλο στη Φινλανδία. Έχουν επίσης συλληφθεί άλλα πέντε πρόσωπα που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στην Τούρκου, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Αγοράς για να αφήσουν λίγα λουλούδια και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων. Παρόντες επίσης ήταν πολλοί πολιτικοί, ένστολοι διασώστες και αστυνομικοί.

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και ο Χάσαν Ζαμπίρ, που κατάφερε να πάει στο σημείο καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο Ζαμπίρ, Βρετανός υπήκοος, τραυματίστηκε την Παρασκευή στην προσπάθειά του να βοηθήσει μια γυναίκα που δέχτηκε επίθεση από τον 18χρονο. «Ήθελα να δείξω τον σεβασμό μου στα θύματα», είπε στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet πριν επιστρέψει και πάλι στο νοσοκομείο.

«Ειρήνη και αγάπη - Όχι βία στη Φινλανδία», έγραφε ένα πανό στην πλατεία.

Τα θύματα, ηλικίας 15-67 ετών, είναι οκτώ γυναίκες και δύο άνδρες, οι οποίοι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τον δράστη.