ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Φουτουριστικό οικολογικό θέρετρο στις Φιλιππίνες

Φουτουριστικό οικολογικό θέρετρο στις Φιλιππίνες
Vincent Callebaut Architectures

Ο αρχιτέκτονας Vincent Callebaut παρουσίασε τα σχέδια του για τον οικολογικό θέρετρο Nautilus Eco. Ο αρχιτέκτονας που έχει έδρα του Παρίσι σχεδίασε ένα φουτουριστικό θέρετρο που θα κατασκευαστεί στις Φιλιππίνες και θα διαθέτει όλα τα στοιχεία της οικολογικής κατασκευής.

Το Nautilus Eco-Resort θα περιλαμβάνει περιστρεφόμενα κτίρια και αρκετή βιώσιμη τεχνολογία για να εξασφαλίσει ότι θα παράγεται ακόμα και πλεόνασμα ενέργειας.

Θα βρίσκεται σε έναν κόλπο σε μια απροσδιόριστη, προς το παρόν, τοποθεσία, σε ρηχά, ήρεμα νερά, ενώ τα κτίρια θα διαμορφωθούν σε σειρά εμπνευσμένη από τη μαθηματική ακολουθία Fibonacci.

Συνολικά 12 σπειροειδείς πύργοι διαφορετικών υψών θα φιλοξενούν τουρίστες σε διαμερίσματα. Οι πύργοι θα περιστρέφονταν για να ακολουθούν την πορεία του ήλιου, σε μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών, την ημέρα.

Σε κοντινή απόσταση θα υπάρχουν κτίρια σχήματος θαλάσσιου σαλιγκαριού τα οποία θα περιλαμβάνουν εκθεσιακούς χώρους στο ισόγειο, οι οποίοι θα εξηγούν τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και ανησυχίες, καθώς και ξενοδοχεία.

Πολλά μικρά περίπτερα θα διασκορπιστούν γύρω από το θέρετρο και στο κέντρο του θα υπάρχει ένα μεγάλο κτίριο ξυλείας πολλαπλών χρήσεων, διαμορφωμένο σαν ένα βουνό.

Όσο αφορά τις οροφές των κτιρίων, αυτές θα καλύπτονται από κήπους λαχανικών και βιολογικούς οπωρώνες, ενώ το εσωτερικό του θέρετρου θα περιλαμβάνει μια αθλητική πισίνα και μια πισίνα αναψυχής με θαλασσινό νερό.

Το θέρετρο θα διαθέτει επίσης, επιστημονικά εργαστήρια, ένα δημοτικό σχολείο, ένα παιδότοπο και μια αθλητική αίθουσα για την τοπική νεολαία.

Ηλιακά πάνελ θα υπάρχουν στις προσόψεις και τις στέγες, με αποτέλεσμα το θέρετρο να παράγει περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρειάζεται, και όση περισσεύει θα αποστέλλεται σε κοντινές κοινότητες. Ο αρχιτέκτονας έχει φροντίσει ακόμα και τα απόβλητα να μετατρέπονται σε πηγή ενέργειας.

Για την κατασκευή θα χρησιμοποιηθούν βιολογικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των μικροφυκών, του λιναρόσπορου και των τοπικών ειδών ξύλου.

Προς το παρόν το Nautilus Eco-Resort είναι μια ιδέα και δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για οικοδόμηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ