ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο δράστης της Μασσαλίας που σκότωσε δύο γυναίκες (pics)

Αυτός είναι ο δράστης της Μασσαλίας που σκότωσε δύο γυναίκες (pics)
Paul-Louis Leger/NEWZULU/via REUTERS

Τα στοιχεία του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στη Μασσαλία που στοίχισε τη ζωή σε δύο νέες γυναίκες, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για έναν 29χρονο Τυνήσιο, τον Ahmed Hanachi, ο οποίος μάλιστα αφέθηκε ελεύθερος την προηγούμενη μέρα της επίθεσης στη Λιόν, όταν είχε τεθεί υπό αστυνομική κράτηση για κλοπή σε κατάστημα.

Ο νεαρός, που πριν επιτεθεί και σκοτώσει τις δύο γυναίκες, φώναξε «ο Θεός είναι μεγάλος», δεν μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης μετά τη σύλληψή του, καθώς η νομαρχία της Ρον δεν μπόρεσε να δώσει το πράσινο φως για να συνεχίσει η διαδικασία.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αστυνομικές Αρχές από το 2005 και χρησιμοποιούσε επτά διαφορετικές ταυτότητες, τόνισε ο εισαγγελέας Μολένς, όπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία.

Σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση, σε βάρος του άνδρα, που όπως είχε δηλώσει ότι είχε εισέλθει στη Γαλλία το 2003, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το 2005 από τις αρχές της Βαρ, πριν αφεθεί ελεύθερος έπειτα από δύο μέρες, εξαιτίας έλλειψης χώρου στα διοικητικά κέντρα κράτησης και απουσίας εγγράφων ταυτοποίησης.

Έπειτα πήγε στην Ιταλία, όπου παρέμεινε, μεταξύ του 2009 και του 2017, ενώ είχε λάβει άδεια παραμονής η οποία έληξε τον Ιανουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ