ΚΟΣΜΟΣ

NBC: Ο Τίλερσον αποκάλεσε τον Τραμπ «ηλίθιο» - Η οργισμένη απάντηση του Αμερικανού προέδρου

NBC: Ο Τίλερσον αποκάλεσε τον Τραμπ «ηλίθιο» - Η οργισμένη απάντηση του Αμερικανού προέδρου
REUTERS/Kevin Lamarque

Την έντονη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε δημοσίευμα του NBC News, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,Ρεξ Τίλερσον τον αποκάλεσε «ηλίθιο» και απείλησε μία παραίτηση εξαιτίας των διαφορών του με τον Αμερικανό πρόεδρο. Από την πλευρά του ο Τίλερσον, παρότι στην αρχή απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, εν συνεχεία το διέψευσε.

NBC News: «Ο Τίλερσον αποκάλεσε τον Τραμπ "ηλίθιο" και απείλησε να παραιτηθεί το καλοκαίρι»

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλέστηκε πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής διοίκησης, ο τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μετά το τέλος μίας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο το καλοκαίρι, αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο» και απείλησε με παραίτηση την ίδια περίοδο εξαιτίας των βαθιών διαφορών με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μάλιστα όπως υποστηρίζει το NBC News ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας λίγες ημέρες μετά την θυελλώδη αυτή συνεδρίαση που έγινε την 20η Ιουλίου προκειμένου να του ζητήσει να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οργισμένη αντίδραση Τραμπ: Τα ΜΜΕ των Fake News είναι ανεξέλεγκτα

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου στο δημοσίευμα του NBC News.

«Πόσα Fake News σήμερα» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Λίγο έχουν σημασία τα όσα κάνω ή λέω, δεν θα γράψουν ούτε θα πουν ποτέ την αλήθεια. Τα ΜΜΕ των Fake News είναι ανεξέλεγκτα» συμπλήρωσε, χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν αναφέρεται στο θέμα που πρόβαλε το NBC ή σε άλλα άρθρα.

Στη συνέχεια έγραψε ότι «το NBC πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στην Αμερική».

Τίλερσον: Δεν φεύγω

Μετά το σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Ρεξ Τίλερσον, που είχε μόλις υποδεχθεί τον Πακιστανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον, να επιβεβαιώσει τις προθέσεις του περί παραίτησης αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα.

Λίγη ώρα αργότερα ο Τίλερσον ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι αφοσιωμένος στο πρόγραμμα του Τραμπ, όπως ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ να εγκαταλείψω τη θέση μου. Βρίσκομαι εδώ για όσο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος θα νιώθει ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει» υπογράμμισε» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ