ΚΟΣΜΟΣ

Σμήνος γιγαντιαίων Ασιατικών σφηκών τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένη στην Ιαπωνία

Σμήνος γιγαντιαίων Ασιατικών σφηκών τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένη στην Ιαπωνία
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Σμήνος από τεράστιες σφήκες σκότωσε μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Ιαπωνία η οποία βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι τσιμπώντας την 150 φορές σε μία επίθεση που διήρκησε 50 λεπτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gardian, η ηλικιωμένη, Chieko Kikuchi ηλικίας 87 ετών, έχασε τη ζωή της όταν δέχθηκε επίθεση από σμήνος γιγάντιων ασιατικών σφηκών καθώς γυρνούσε σπίτι της από μία μονάδα φροντίδας στη δυτική ιαπωνική συνοικία Ehime.Η κυρία που την συνόδευε, και το παραϊατρικό προσωπικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το περιστατικό παρακολουθούσαν ανήμποροι καθώς η άτυχη γυναίκα δεχόταν 150 τσιμπήματα σε ένα μαρτύριο που κράτησε για περίπου 50 λεπτά.

Η συνοδός της αρχικά προσπάθησε να σώσει την Kikuchi μόνη της αλλά ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσει το σμήνος και κάλεσε σε βοήθεια τη μονάδα φροντίδας η οποία και έστειλε παραϊατρικό προσωπικό.Ωστόσο, εκείνοι έφτασαν χωρίς να φορούν τον κατάλληλο ρουχισμό επειδή όπως από λάθος τους είχαν ενημερώσει θεώρησαν πως η Kikuchi είχε ήδη οδηγηθεί σε ασφαλές μέρος.

Τελικώς, τα έντομα υποχώρησαν και η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε λόγω των τραυματισμών της την επόμενη ημέρα.Τα έντομα προήλθαν από μία φωλιά που βρισκόταν σε ένα δίπλα κτήριο δίπλα στο σπίτι της γυναίκας, σύμφωνα με την Japan Times. Η επίθεση συνέβη τον Σεπτέμβριο αλλά δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή.Ένας πυροσβέστης που έτρεξε στο σημείο δήλωσε πως ήταν μία ασυνήθιστη επιχείρηση για αυτούς.

Ένας δασολόγος από την αρμόδια υπηρεσία του κράτους δήλωσε πως οι σφήκες συχνά επιτίθενται σε ανθρώπους όταν οι φωλιές τους επηρεάζονται.

Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε πως «για να αποφύγετε τσιμπήματα από σφήκες πρέπει να μένετε μακριά από τις φωλιές τους, να φοράτε προστατευτικά τζάκετ και να χρησιμοποιείτε σπρέι που σκοτώνουν τις σφήκες».

Σημειώνεται πως περίπου 20 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο στην Ιαπωνία από τσιμπήματα σφηκών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο NHK.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ