ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό τα σχολεία στο Σάρλοτσβιλ μετά από απειλητική ανάρτηση στα social media

Σε συναγερμό τα σχολεία στο Σάρλοτσβιλ μετά από απειλητική ανάρτηση στα social media
REUTERS

Συναγερμός έχει σημάνει στα σχολεία του Σάρλοτσβιλ, όπου έχουν ενεργοποιηθεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας -τα οποία προβλέπουν ότι τα παιδιά μαζεύονται σε ένα συγκεκριμένο ασφαλές μέρος εντός του σχολείου και δεν επιτρέπεται να βγουν έξω-, έπειτα από μια απειλητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί έξω από κάθε σχολείο της πόλης, δημόσια και ιδιωτικά και πραγματοποιούν έρευνες στις ευρύτερες τοποθεσίες, ως μέρος των προληπτικών μέτρων που λαμβάνουν.

Το FBI ειδοποίησε το τοπικό αστυνομικό τμήμα ότι έλαβαν πληροφορίες για ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία εκφραζόταν δυσαρέσκεια για τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στην εν λόγω περιοχή, ενώ ο συντάκτης του μηνύματος έκανε αναφορά και στο μακελειό στο Λας Βέγκας, εκφράζοντας τον θαυμασμό του στον μακελάρη.

Το μήνυμα κατέληγε λέγοντας ότι το Σάρλοτσβιλ και ειδικότερα τα σχολεία της πόλης, θα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα εκείνου που έγραψε το μήνυμα.

Τα σχολεία, πάντως, απέστειλαν γράμματα στους γονείς των παιδιών, για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ