ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές πλημμύρες στο Βιετνάμ

Φονικές πλημμύρες στο Βιετνάμ
EPA/STR

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 40 αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων, που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές, που πλήττουν το βόρειο και το κεντρικό τμήμα του Βιετνάμ.

«Κινητοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις στο πλαίσιο της έρευνας για τους αγνοούμενους», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης.

Άλλοι 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περισσότερα από 17.000 νοικοκυριά εκκενώθηκαν, ενώ περίπου 200 σπίτια κατέρρευσαν κι άλλα 18.000 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό από την κεντρική συντονιστική επιτροπή για την πρόληψη και τον έλεγχο φυσικών καταστροφών.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι κατολισθήσεις που προκάλεσαν είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν περισσότερα από 8.000 εκτάρια ορυζώνων, ενώ μεγάλες απώλειες καταγράφονται και στο ζωικό κεφάλαιο, καθώς σχεδόν 40.000 ζώα σκοτώθηκαν ή παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων.

185797861


Πηγή:EPA/STR

Καταστροφικές καταιγίδες και πλημμύρες πλήττουν συχνά το Βιετνάμ και μόνο πέρυσι κόστισαν τη ζωή περισσότερων από 200 ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ