ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοινώνει το νέο της κόμμα η πρώην αρχηγός της AfD Φράουκε Πέτρι

Ανακοινώνει το νέο της κόμμα η πρώην αρχηγός της AfD Φράουκε Πέτρι
REUTERS/Wolfgang Rattay

«Το μπλε κόμμα», θα είναι η ονομασία του νέου κόμματος, του οποίου την ίδρυση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα επισήμως η πρώην αρχηγός της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Φράουκε Πέτρι.

Το κόμμα θα εκφράζει «συντηρητική, αλλά φιλελεύθερη πολιτική στη Γερμανία και στην Ευρώπη» δήλωσε η ίδια στις εφημερίδες του δικτύου «RdaktionsNetwerks Deutschland» (RND).

Η κυρία Πέτρι, η οποία αποχώρησε από την AfD την επομένη των εκλογών και ενώ η ίδια είχε εκλεγεί βουλευτής στη Σαξονία, όπου η AfD αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, δήλωσε ότι το Μπλε Κόμμα θα αντιπροσωπεύει μια «αληθινή συντηρητική πολιτική, την οποία δεν προσφέρει πλέον κανένα από τα άλλα κόμματα στην Γερμανία».

Σύμφωνα με την ίδια, το νέο κόμμα έχει ως στόχο τις εκλογές στην Σαξονία το 2019 και τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021.

Η Φράουκε Πέτρι, η οποία ακόμη και προεκλογικά πήρε συχνά αποστάσεις από ακραίες ιδέες που εξέφρασαν άλλα μέλη της AfD, υπεραμύνθηκε της απόφασής της να μην εγκαταλείψει τη βουλευτική έδρα που κέρδισε ως υποψήφια της AfD, υποστηρίζοντας ότι η έδρα δεν αποτελεί ιδιοκτησία του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ