ΚΟΣΜΟΣ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διορίζουν υπουργό Τεχνητής Νοημοσύνης

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διορίζουν υπουργό Τεχνητής Νοημοσύνης
REUTERS/ SATISH KUMAR

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διόρισαν την Πέμπτη τον πρώτο υπουργό Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς η χώρα φιλοδοξεί να είναι στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας τεχνολογικής επανάστασης. Σχεδιάζει, μάλιστα, να χτίσει σπίτια στον πλανήτη Άρη μέχρι το 2117.

Ο 27χρονος Ομάρ Μπιν Σουλτάν διορίστηκε υπουργός, λίγες μόλις μέρες αφότου ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασιντ Αλ Μακτούμ ανακοίνωσε τη στρατηγική των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος των στόχων που έχει θέσει για το έτος 2070.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη βελτίωση των επιδόσεων της κυβέρνησης και στη δημιουργία ενός καινοτόμου και άκρως παραγωγικού περιβάλλοντος μέσω της επένδυσης στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Και άλλες καινούριες θέσεις δημιουργήθηκαν, στο πλαίσιο ενός γενικότερου ανασχηματισμού του υπουργικού επιτελείου. Σε αυτές περιλαμβάνεται η θέση του υπουργού Προηγμένων Επιστημών και αυτή για την Επισιτιστική Ασφάλεια.

«Η νέα κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση για το νέο ποσοστό των Εμιράτων. Για την ανάπτυξη της γνώσης. Υποστήριξη της επιστήμης και της έρευνας», είπε ο σεΐχης.

Ο ανασχηματισμός θα αποτελούσε "ανανέωση αίματος, καταλύτη αλλαγής και προετοιμασία για το επόμενο στάδιο της πορείας του έθνους μας", πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ