ΚΟΣΜΟΣ

Οι σπάνιες φωτογραφίες από τη διάσωση των επιζώντων του Τιτανικού (pics&vid)

Οι σπάνιες φωτογραφίες από τη διάσωση των επιζώντων του Τιτανικού (pics&vid)
Φωτογραφία αρχείου EPA/STR

Σπάνιες φωτογραφίες που δείχνουν τις προσπάθειες διάσωσης των συνεργείων στις σωστικές λέμβους μετά το ναυάγιο του Τιτανικού, δημοπρατούνται αυτή τη βδομάδα από τον Οίκο RR.

Οι ιστορικές εικόνες περιλαμβάνονται στο φωτογραφικό λεύκωμα του δικηγόρου Λούις Μ. Οντγκέν, o οποίος ταξίδευσε με την σύζυγό του Αγκάθα, τον Απρίλιο του 1912, με το πλοίο "The Carpathia" στην Ευρώπη.

titanic000

Πρόκειται για ένα από τα πλοία που έλαβαν το σήμα έκτακτης ανάγκης από τον Τιτανικό και έσπευσε στο σημείο του ναυαγίου προκειμένου να περισυλλέξει επιζώντες που είχαν επιβιβαστεί σε σωσίβιες λέμβους.

titanic000a

Ο δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, όπως περιγράφει η Daily Mail, είχε μαζί του, για το ταξίδι, μια φωτογραφική μηχανή, πράγμα σπάνιο για εκείνη την εποχή και ειδικότερα για κάποιον που δεν ήταν και ιδιαίτερα εύπορος.

titanic001

Με αυτή όμως, μπόρεσε και απαθανάτισε στιγμιότυπα από τη διάσωση, στα οποία φαίνονται οι λέμβοι που προσεγγίζει το "Carpathia" και οι επιβάτες που μεταφέρουν από τον μοιραίο Τιτανικό.

titanic002
titanic003

Ανάμεσα στις φωτογραφίες φαίνεται και η σωστική λέμβος No. 6, στην οποία επιβιβάστηκε η "αβύθιστη Molly Brown".

mollybrown

Το ιστορικό λεύκωμα του Όντγενς αναμένεται να βγει σε δημοπρασία στις 26 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει 500 φωτογραφίες με σημειώσεις από τα ταξίδια του ίδιου και της συζύγου του στο Αλγέρι, τη Σαχάρα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αργεντινή, το Γιβραλτάρ, την Αυστρία αλλά και την Ελλάδα, την περίοδο του 1911- 12.

Ωστόσο, αυτό στο οποίο όλοι θα εστιάσουν, είναι οι φωτογραφίες από το ναυάγιο. «Είναι ένα τεράστιο αρχείο φωτογραφιών, πρώτης γενιάς, που όχι μόνο δείχνει την διάσωση αλλά έχουμε και μια εικόνα για τα παγόβουνα», δήλωσε ο Bobby Livingston, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της RR Auction.

(Φωτογραφίες: Louis M. Ogden /RR Auction)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ