ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Ρωσίας για το «μπλόκο» twitter σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, απειλεί με αντίποινα

Οργή Ρωσίας για το «μπλόκο» twitter σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, απειλεί με αντίποινα
REUTERS/Maxim Shemetov

Την οργή της Ρωσίας έχει προκαλέσει η απόφαση του twitter να απαγορεύσει τις διαφημιστικές καταχωρήσεις από όλους τους λογαριασμούς του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik, λόγω παρεμβάσεων τους στην προεδρική εκλογή των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, έκανε λόγο για μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης. Παράλληλα, χαρακτήρισε την απόφαση αποτέλεσμα της πίεσης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι η απόφαση της θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, υπογραμμίζοντας ότι αυτή βασίστηκε στο πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το RT και το Sputnik επιχείρησαν να παρέμβουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης.

«Θεωρούμε αυτή την απόφαση μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις του Russia Today, και είναι ένα αποτέλεσμα της πίεσης των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και μέρους της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν, ασφαλώς, αντίποινα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ζαχάροβα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ