ΚΟΣΜΟΣ

«Ζουν ανάμεσά μας;»: Επιστήμονας λέει ότι εντοπίστηκαν εξωγήινες μούμιες (vids)

«Ζουν ανάμεσά μας;»: Επιστήμονας λέει ότι εντοπίστηκαν εξωγήινες μούμιες (vids)
Youtube, Paranormal Rim

Εξωγήινοι ή άλλη μία απάτη; Οι φωτογραφίες πέντε λειψάνων «ανθρωποειδών» κάνουν τον γύρο του κόσμου και φέρνουν στο προσκήνιο μία θεωρία συνωμοσίας που διχάζει το κοινό και τους επιστήμονες. 

Τα λείψανα εντοπίστηκαν τον Ιούνιο στην αρχαία πόλη Nazca του Περού, και πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι πρόκειται για εξωγήινους ενώ άλλοι κάνουν λόγο για απάτη.

Ο Περουβιανός επιστήμονας, Δρ Edson Vivanco ανήκει στην πρώτη κατηγορία, καθώς, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Daily Express εμφανίστηκε βέβαιος ότι πρόκειται για… εξωγήινες μούμιες.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, πρόκειται για λείψανα μη ανθρώπινων όντων ενώ προσδιορίζει την ηλικία τους σε τουλάχιστον 1.700 χρόνια. Επίσης για να υποστηρίξει τη γνώμη του ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο το εγχείρημα να δημιουργηθούν με τεχνητό τρόπο τα μακρόστενα κρανία τους. Οι έρευνες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, συνεχίζονται, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι οι μούμιες έχουν υποστεί τροποποίηση. Ο Περουβιανός επιστήμονας υποστηρίζει μάλιστα ότι οι επιστήμονες έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία ότι οι μούμιες δεν είναι απάτη και είναι αληθινές.

Ωστόσο άλλοι επιστήμονες απορρίπτουν τη θεωρία του Edson Vivanco και αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα σώματα με τις καμπυλωτές σπονδυλικές στήλες και τα τρία δάχτυλα είναι τόσο... κακοφτιαγμένα που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν κατασκευαστεί από... γυψοσανίδα ή ακόμη και χαρτόνι.

Μένει να αποδειχθεί ποιος έχει δίκιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ