ΚΟΣΜΟΣ

Μάλτα: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

Μάλτα: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Να αποδοθεί δικαιοσύνη στην δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ που κατήγγειλε φαινόμενα διαφθοράς, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ζήτησαν πολλές χιλιάδες μαλτέζοι διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Σλιέμα, κοντά στην Βαλέτα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μιας συλλογικότητας πολιτών, που είχε διοργανώσει και πριν από μια εβδομάδα μια μαζική κινητοποίηση, οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της παράκτιας πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ντροπή, ντροπή» και «Δικαιοσύνη, δικαιοσύνη».

Ορισμένοι από το πλήθος σφύριζαν με σφυρίχτρες, κάποιοι άλλοι πήγαν έχοντας κλείσει το στόμα τους με κόκκινη ταινία και κρατώντας πανό με το σύνθημα «Δεν θα μας αναγκάσετε να σιωπήσουμε», «Η χώρας μας αξίζει περισσότερα».

Ως μια ένδειξη αλληλεγγύης στους γιους της Γκαλιζία, που σκοτώθηκε την 16η Οκτωβρίου από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από το όχημά της, οι διαδηλωτές κρατούσαν κλαδιά δάφνης, σύμβολο δύναμης και θάρρους.

Επάγγελμα Δημοσιογράφος: Όταν το ρεπορτάζ κοστίζει ζωές

Όπως συνέβη και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, ο κόσμος ζητούσε την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας και του υπουργού Δικαιοσύνης και την αντικατάστασή τους από πρόσωπα που θα εγκριθούν από τα δύο τρίτα των βουλευτών.

Η κηδεία της δημοσιογράφου θα γίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ