ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Τζορτζ Παπαδόπουλο

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Τζορτζ Παπαδόπουλο
REUTERS/Joshua Roberts/Φωτογραφία αρχείου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, το ένα από τα τρία πρόσωπα σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, και υποβάθμισε τον ρόλο που είχε στην προεκλογική εκστρατεία του.

Σε μια σειρά από μηνύματα που έστειλε σήμερα το πρωί μέσω του Twitter, ο δισεκατομμυριούχος επανέλαβε επίσης ότι η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, του Πολ Μάναφορτ, αφορά γεγονότα πολύ παλαιότερα από την εκστρατεία του για τον Λευκό Οίκο.

Το επιχείρημα αυτό είχε διατυπώσει και χθες σ' αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λίγο μετά την ανακοίνωση ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Μάναφορτ για συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ και ξέπλυμα χρημάτων.

«Λίγοι ήξεραν τον χαμηλού επιπέδου νεαρό εθελοντή, το όνομα του οποίου είναι Τζορτζ και ο οποίος απέδειξε ήδη ότι ήταν ένας ψεύτης. Ερευνήστε για τους DEMS! (σ.σ.: τους Δημοκρατικούς)», υποστηρίζει ο πρόεδρος.

Από τους τρεις πρώτους σε βάρος των οποίων έχει απαγγείλει κατηγορίες ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, μόνο ο Παπαδόπουλος - ένας πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής - δέχθηκε να δηλώσει ένοχος και να συνεργαστεί με την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, παραδέχθηκε πως είπε ψέματα στο FBI για τις επανειλημμένες επαφές που είχε με μεσολαβητές της ρωσικής κυβέρνησης για να αποκτήσει πληροφορίες σε βάρος της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και να προσπαθήσει να οργανώσει μια συνάντηση ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Τραμπ.

Είναι η πρώτη φορά που μέλος της ομάδας του ρεπουμπλικανού κατηγορείται για τόσο εμπεριστατωμένες επαφές με Ρώσους μεσολαβητές.

Στο τελευταίο μήνυμά του στο Twitter, ο Τραμπ εκφράζει την ελπίδα «πως οι άνθρωποι θα αρχίσουν να στρέφουν την προσοχή τους στις μαζικές μειώσεις φόρων που κάνουμε για τις επιχειρήσεις (θέσεις εργασίας) και τη μεσαία τάξη (πέραν της διαφθοράς των δημοκρατικών)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ