ΚΟΣΜΟΣ

Η ζωή του καταζητούμενου Μπιν Λάντεν: Στη δημοσιότητα απόρρητα αρχεία (vids)

Η ζωή του καταζητούμενου Μπιν Λάντεν: Στη δημοσιότητα απόρρητα αρχεία (vids)
EPA/AL JAZIRA TV

Τεράστιος είναι ο όγκος των δεδομένων που κατάφερε να ανακτήσει η CIA από το κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν μετά την δολοφονία του «εγκεφάλου» πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στους Διδύμους Πύργους της Νέας Υόρκης. 

Σχεδόν επτά χρόνια μετά την δολοφονία του από τις αμερικανικές δυνάμεις δίδονται στην δημοσιότητα σημαντικά βίντεο και έγγραφα από τη ζωή αυτού και της οικογένειάς του.

Τα απόρρητα στοιχεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ περιλαμβάνουν 470.000 αρχεία και αποτυπώνουν καθημερινές στιγμές της ζωής του Μπιν Λάντεν και της οικογένειάς του όταν ο τρομοκράτης ήταν υπό καταδίωξη.

Μεταξύ άλλων, στα αρχεία περιλαμβάνονται βίντεο με τα παιδιά και τα εγγόνια του να παίζουν αμέριμνα στην αυλή κατοικίας, αλλά και ένα ημερολόγιο 228 σελίδων γραμμένο στα αραβικά.

Σε ένα από τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν χθες από την CIA αποτυπώνονται δύο μικρά αγόρια να παίζουν με… όπλα, την ώρα που ένας άντρας, που πιθανότητα είναι ο τρομοκράτης, τα διδάσκει πώς να πετυχαίνουν σωστά τον στόχο.

Σε άλλα πλάνα εμφανίζεται ο γιός του Μπιν Λάντεν, που θεωρείται και πιθανός διάδοχός του, Χάμζα Μπιν Λάντεν, ως ενήλικος άντρας πλέον.

Τα βίντεο του πάρθηκαν από το κρησφύγετό του, μετά την έφοδο της αμερικανικής ομάδας πεζοναυτών.

«Έτσι σκότωσα τον Οσάμα μπιν Λάντεν»: Αμερικανός πεζοναύτης περιγράφει την επιχείρηση στο Πακιστάν

Ο τρόπος που ο τρομοκράτης ζούσε ενώ ήταν ο νούμερο ένα καταζητούμενος στον κόσμο, εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με το αν μέλη της κυβέρνησης του Πακιστάν, όπου είχε βρει καταφύγιο, γνώριζαν για την παρουσία του στη χώρα και τον βοηθούσαν να παραμείνει κρυμμένος.

Ο γιoς του Οσάμα Μπιν Λάντεν ορκίζεται εκδίκηση από τις ΗΠΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ