Τραμπ: Η Ασία να μην είναι όμηρος στις διεστραμμένες φαντασίες ενός δικτάτορα
Πηγή: REUTERS/Anthony Wallace/Pool

Ισχυρό εμπορικό μήνυμα στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την ομιλία του στην διάσκεψη για την Οικονομική Συνεργασία της Ασίας και του Ειρηνικού (APEC) που διεξάγεται στο Βιετνάμ, ενώ αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα σημείωσε με νόημα πως η Ασία δεν πρέπει να είναι όμηρος «στις διεστραμμένες φαντασίες» ενός δικτάτορα.

Διαβάστε επίσης

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον ν’ ανεχτούν χρόνιες εμπορικές παραβιάσεις, ενώ θα επιμείνουν για την εφαρμογή δίκαιων εμπορικών πρακτικών ισότιμης μεταχείρισης.

Ο Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για την υπογραφή οποιασδήποτε εμπορικής συμφωνίας με οποιαδήποτε χώρα της περιοχής της Ινδίας και του Ειρηνικού, με την προϋπόθεση του «αμοιβαίου σεβασμού και της ανταποδοτικής ωφέλειας».

Παρά το γεγονός ότι μιλούσε σε διάσκεψη για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε αρκετές φορές στην περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού, ενώ αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα της Ινδίας.

Για το πρόβλημα με την Βόρεια Κορέα, είπε ότι η περιοχή της Ασίας δεν πρέπει να είναι όμηρος «στις διεστραμμένες φαντασίες» ενός δικτάτορα.


Διαβάστε επίσης

Τέλος η διαμάχη του Λευκού Οίκου με CNNi - Παίρνει πίσω τη διαπίστευση ο Τζιμ Ακόστα

Αντίποινα κατά των ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα ετοιμάζει ο Πούτιν

Ο Τραμπ καλεί τους μετανάστες «να γυρίσουν στα σπίτια τους»

Η εμφάνιση - έκπληξη και το δώρο του Μπαράκ Ομπάμα στην παρουσίαση βιβλίου της Μισέλ