ΚΟΣΜΟΣ

Oxford Street: Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε περιστατικό με πυροβολισμούς (vids)

Oxford Street: Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε περιστατικό με πυροβολισμούς (vids)
REUTERS/Simon Dawson

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στις Αρχές του Λονδίνου, μετά από πληροφορίες περί πυροβολισμών στον κεντρικό σταθμό του μετρό Όξφορντ Σέρκους. Η αστυνομία εκκένωσε τόσο τον σταθμό όσο και την γύρω περιοχή, ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να κρυφτούν σε κτήρια, όμως στην έρευνα δεν εντοπίστηκαν στοιχεία πυροβολισμών, ούτε και κάποιος ύποπτος. 

Ένοπλοι και μη αστυνομικοί αναπτύχθηκαν άμεσα στην περιοχή, όπως ανέφεραν και αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μόλις σήμανε ο συναγερμός.

Η αρχική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφερόταν στις πληροφορίες για τους πυροβολισμούς, κάνοντας μάλιστα λόγο για έρευνα του περιστατικού σαν να επρόκειτο για επίθεση τρομοκρατικής φύσεως, όμως τελικώς δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά κατά την έξοδό της από τον σταθμό, ο οποίος άνοιξε και πάλι περίπου μία ώρα μετά την εκκένωσή του από τις Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 15 άντρες, χωρίς, ευτυχώς, να χρειαστεί η παρέμβασή τους. Ο σταθμός είναι στην «καρδιά» της αγγλικής πρωτεύουσας και το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που το κέντρο ήταν γεμάτο με κόσμο που έκανε τις αγορές του ανήμερα του Black Friday.

Βίντεο που τραβήχτηκαν στην περιοχή δείχνουν πολίτες που έτρεχαν ώστε να απομακρυνθούν από το σημείο, φωνάζοντας και κλαίγοντας. Ο Γκρεγκ Όουεν, κάτοικος Λονδίνου, μιλώντας στο BBC ανέφερε πως ήταν κοντά στον σταθμό όταν «όλοι ξεκίνησαν να τσιρίζουν και να φωνάζουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ