Έρευνες στο προεκλογικό επιτελείο του Αλεξέι Ναβάλνι
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/MAXIM SHIPENKOV

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα πραγματοποιήσει ελέγχους που σχετίζονται με την δραστηριότητα του ιδρύματος «Πέμπτη εποχή του έτους» μέσω του οποίου διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Διαβάστε επίσης

Στους έκτακτους αυτούς ελέγχους, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο επικεφαλής του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ναβάλνι, Λεονίντ Βολκόφ, ο οποίος ασκεί χρέη γενικού διευθυντή του ιδρύματος.

Ο Βολκόφ δήλωσε ότι στο ίδρυμα εργάζονται επίσημα μέλη του προεκλογικού επιτελείου και σε αυτό συνάπτονται τα συμβόλαια που αφορούν την ενοικίαση χώρων όπως και άλλες δραστηριότητες.

Ο ίδιος ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος την ειδοποίηση που έλαβε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, από την οποία συνάγεται σύμφωνα με τον ίδιο ότι θα πρέπει να αποστείλει στο υπουργείο δύο φορτηγά με έγγραφα τα οποία θα πρέπει να ελεγχθούν.

 

Το υπουργείο απαιτεί να παρουσιάσουν στοιχεία τα οποία αφορούν τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το ίδρυμα, τα διαφημιστικά φυλλάδια και έντυπα που χρησιμοποιούνται στην προεκλογική εκστρατεία, όπως επίσης και στοιχεία για την εισφορές.

Σε περίπτωση που δεν σταλούν έγκαιρα και πλήρως τα στοιχεία που ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης, τότε θα επιβληθεί πρόστιμο στο ίδρυμα, όπως αναφέρει η ειδοποίηση.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι έχει δηλώσει την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές από τα τέλη του προηγούμενου έτους. Για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας άνοιξαν γραφεία των υποστηρικτών του Ναβάλνι σε δεκάδες ρωσικές πόλεις, σημειώνει το Αθηναϊκό πρακτορείο. 

Ωστόσο, οι εκκρεμότητες που έχει ακόμη με την δικαιοσύνη για οικονομικές υποθέσεις ενδέχεται να αποτελέσουν εμπόδιο στο να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές.


Διαβάστε επίσης

«Καλή θέληση» για την επίλυση των διενέξεων εξέφρασαν Μέρκελ - Πούτιν

Αντιδράσεις για την παρουσία Πούτιν στον γάμο της Κάριν Κνάισλ

Ο χορός του Πούτιν με την Αυστριακή ΥΠΕΞ

Οινούσσες: Δύο Ελληνοαμερικανοί αγνοούνται στη θάλασσα μετά από ανατροπή λέμβου