ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Υπό κράτηση 15 άνθρωποι για παράνομη οπλοφορία

Γαλλία: Υπό κράτηση 15 άνθρωποι για παράνομη οπλοφορία
Getty Images / ideal image/ Aurelien Meunier / Stringer/ file photo

Υπό κράτηση τέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές δεκαπέντε άνθρωποι με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας στο πλαίσιο της απόφασης απαγόρευσης μιας διαδήλωσης στο Παρίσι της ακροδεξιάς οργάνωσης Génération Identitaire και ενδεχομένως αντι-διαδηλώσεων, έγινε γνωστό από το αρχηγείο της αστυνομίας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μισέλ Ντελπουές απαγόρευσε την Παρασκευή τη διεξαγωγή της διαδήλωσης της ακροδεξιάς οργάνωσης και των αντι-συγκεντρώσεων που ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν «αντιφασιστικές» οργανώσεις, προκειμένου να «αποφευχθούν βίαιες συγκρούσεις και προβλήματα στη δημόσια τάξη».

Οι συλλήψεις έγιναν «κυρίως στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας και στο 15ο διαμέρισμα» όπου επρόκειτο να λάβει χώρα η διαδήλωση, διευκρίνισε μια πηγή από την αστυνομία.

«Προχωρήσαμε σε συλλήψεις κάποιων προσώπων που μπήκαν σε ένα βιβλιοπωλείο» αναρχικών κοντά στην Place de le Republique. «Δεν προκάλεσαν ζημιές».

Όπως έγινε γνωστό από τους υπεύθυνους του βιβλιοπωλείου, που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, μια ομάδα 12 προσώπων εισήλθε γύρω στις 16.00 τοπική ώρα και άρχισε να φωνάζει εθνικιστικά συνθήματα όπως «η Γαλλία στους Γάλλους», χωρίς να προκληθούν περαιτέρω επεισόδια ή βίαιες ενέργειες.

«Διήρκησε λίγο, περίπου ένα λεπτό όχι περισσότερο».

Επιπλέον, η αστυνομία προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων σε 18 ανθρώπους.

Το Σάββατο, το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε την προσφυγή της ακροδεξιάς οργάνωσης Génération Identitaire σε βάρος της απόφασης απαγόρευσης της διαδήλωσής που είχε προγραμματίσει για το απόγευμα. Η Génération Identitaire ανέφερε ότι θα «αναλάβει δράση» απέναντι σε αυτήν την απάντηση καταγγέλλοντας το «δικαστικό μένος» σε βάρος της.

Μια «αντιφασιστική» οργάνωση που είχε απευθύνει κάλεσμα για μια αντιδιαδήλωση ζήτησε τελικά από τους υποστηρικτές της να συμμετάσχουν στις δύο διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σήμερα στο Παρίσι, τη μία κατά της δουλείας στη Λιβύη και την άλλη για την Παγκόσμια Ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ