ΚΟΣΜΟΣ

Τζεφ Μπέζος: Η Black Friday «εκτόξευσε» την περιουσία του στα $100 δισ.

Τζεφ Μπέζος: Η Black Friday «εκτόξευσε» την περιουσία του στα $100 δισ.
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή του Amazon, έφτασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, «εκτόξευση» που τον μετατρέπει στον πρώτο άνθρωπο με τόσο μεγάλη περιουσία!

Οι μετοχές του Amazon ανέβηκαν κατά 2,5% την Παρασκευή και έτσι ο Μπέζος έφτασε την κορυφή. Σύμφωνα με αναφορές, οι online αγορές της εταιρείας την Ημέρα των Ευχαριστιών και την Black Friday έλαβαν αύξηση 18% σε σχέση με πέρσι. Την Παρασκευή και μόνο, ο Μπέζος κέρδισε 2.4 δις.

Ο πλουσιότερος άντρας του κόσμου κατέχει 78.9 δισεκατομμύρια μετοχές του Amazon, οι οποίες είναι αξίας $93.6 δολαρίων. Βέβαια η περιουσία του περιλαμβάνει και έσοδα από τις δύο άλλες εταιρείες του (The Washington Post και Blue Origin).

Τα κέρδη του Amazon αυξήθηκαν κατά 58% φέτος, με τον Μπέζο να λαμβάνει $34 δις. Στην πραγματικότητα, ακόμη και τα $2.4 δις θα ήταν αρκετά για να τον προσθέσουν στη λίστα της Forbes με τους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Ο Τζεφ Μπέζος έλαβε τον τίτλο του πλουσιότερου άνδρα τον Ιούλιο, όπου και εκθρόνισε τον Μπιλ Γκέιτς. Παρόλα αυτά, τον Οκτώβριο ο Γκέιτς τον πέρασε. Ο ιδρυτής της Microsoft, σύμφωνα με το Forbes, έχει περιουσία $89 δισεκατομμυρίων.

Πιστεύεται πως ο Γκέιτς είναι ο άλλος άνθρωπος που κατάφερε να αγγίξει την περιουσία των $100 δις το 1999.

Jeff Bezos is now worth $100 billion

by Chris Isidore @CNNTech

ΔΗΜΟΦΙΛΗ