ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δεκάδες Πακιστανοί μετανάστες βρέθηκαν αλυσοδεμένοι σε υπόγειο στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Δεκάδες Πακιστανοί μετανάστες βρέθηκαν αλυσοδεμένοι σε υπόγειο στην Κωνσταντινούπολη
Getty Images/Ideal Images/ Allison Joyce / Stringer/ file photo

Αλυσοδεμένους στα χέρια και στα πόδια μέσα σε  ένα υπόγειο στην Κωνσταντινούπολη, βρήκε η τουρκική αστυνομία 57 Πακιστανούς μετανάστες τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τους μετανάστες είχαν αλυσοδέσει διακινητές που επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρήματα, αφού τους είχαν υποσχεθεί να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη

Οι 57 πακιστανοί υπήκοοι βρέθηκαν μέσα στο υπόγειο πολυκατοικίας της συνοικίας Αρναβούτκιοϊ, στην ευρωπαϊκή όχθη του Βοσπόρου, αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, διευκρινίζοντας ότι πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς έφεραν σημάδια από χτυπήματα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις άνδρες, επίσης Πακιστανούς, που είναι ύποπτοι ότι εξαπάτησαν τους μετανάστες υποσχόμενοι να τους περάσουν στην Ιταλία ή στην Ελλάδα έναντι 10.000 δολαρίων, αναφέρει η Hurriyet.

Αφού αλυσόδεσαν τους επίδοξους μετανάστες στο υπόγειο, οι διακινητές τους εξανάγκασαν να έρθουν σε επαφή με οικείους τους για να τους πουν ότι έφτασαν στην Ευρώπη και να τους ζητήσουν να μεταβιβάσουν τα 10.000 δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ