ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Fake news ότι απέλυσα τον Τίλερσον, δεν αποχωρεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τραμπ: Fake news ότι απέλυσα τον Τίλερσον, δεν αποχωρεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
REUTERS/Kevin Lamarque

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον «δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει», διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες σχετικά με επικείμενο ανασχηματισμό.

«Οι εικασίες των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες εγώ απέλυσα τον Ρεξ Τίλερσον ή ότι εκείνος αποχωρεί σύντομα- FAKE NEWS! Δεν ετοιμάζεται να φύγει και παρά τις διαφωνίες σε ορισμένα ζητήματα (εγώ έχω τον τελευταίο λόγο), συνεργαζόμαστε καλά μαζί και η Αμερική χαίρει μεγάλης εκτίμησης και πάλι» ήταν το μήνυμα που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανήρτησε στο Twitter.

«Δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας, δημοσιεύοντας στο Instagram μια φωτογραφία από την ορκωμοσία του Ρεξ Τίλερσον στις αρχές Φεβρουαρίου.

https://www.instagram.com/p/p

Οι δύο άνδρες πήραν πρωϊνό μαζί στον Λευκό Οίκο, παρουσία του υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Οι New York Times έγραψαν ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει τον ανασχηματισμό της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να αντικαταστήσει τον Τίλερσον με τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο «εντός των επόμενων εβδομάδων».

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του άφησαν να πλανάται η αμφιβολία σχετικά με τις προθέσεις του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, χωρίς να διαψεύδουν επισήμως ένα τέτοιο σενάριο. «Δεν θα γίνουν ανακοινώσεις προς το παρόν» είχε σχολιάσει ο Λευκός Οίκος χθες, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωνε ότι ο υπουργός «αγαπάει τη δουλειά του» αλλά «βρίσκεται στη διάθεση του προέδρου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ