Τραμπ: Fake news ότι απέλυσα τον Τίλερσον, δεν αποχωρεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Πηγή: REUTERS/Kevin Lamarque

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον «δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει», διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες σχετικά με επικείμενο ανασχηματισμό.

«Οι εικασίες των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες εγώ απέλυσα τον Ρεξ Τίλερσον ή ότι εκείνος αποχωρεί σύντομα- FAKE NEWS! Δεν ετοιμάζεται να φύγει και παρά τις διαφωνίες σε ορισμένα ζητήματα (εγώ έχω τον τελευταίο λόγο), συνεργαζόμαστε καλά μαζί και η Αμερική χαίρει μεγάλης εκτίμησης και πάλι» ήταν το μήνυμα που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανήρτησε στο Twitter.

 

 

«Δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας, δημοσιεύοντας στο Instagram μια φωτογραφία από την ορκωμοσία του Ρεξ Τίλερσον στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι δύο άνδρες πήραν πρωϊνό μαζί στον Λευκό Οίκο, παρουσία του υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Οι New York Times έγραψαν ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει τον ανασχηματισμό της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να αντικαταστήσει τον Τίλερσον με τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο «εντός των επόμενων εβδομάδων».

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του άφησαν να πλανάται η αμφιβολία σχετικά με τις προθέσεις του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, χωρίς να διαψεύδουν επισήμως ένα τέτοιο σενάριο. «Δεν θα γίνουν ανακοινώσεις προς το παρόν» είχε σχολιάσει ο Λευκός Οίκος χθες, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωνε ότι ο υπουργός «αγαπάει τη δουλειά του» αλλά «βρίσκεται στη διάθεση του προέδρου».

 

Διαβάστε επίσης