ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός ανάρτησε φωτογραφία του 4χρονου πρίγκιπα Τζορτζ σε ιστότοπο τζιχαντιστών

Βρετανός ανάρτησε φωτογραφία του 4χρονου πρίγκιπα Τζορτζ σε ιστότοπο τζιχαντιστών
EPA/Chris Jackson/Getty Images/PA Wire/ HANDOUT

Ένας 31χρονος Βρετανός ανάρτησε μια φωτογραφία του πρίγκιπα Τζορτζ, ηλικίας 4 ετών, και τη διεύθυνση του σχολείου του στο Λονδίνο, που περιλαμβάνονται, όπως ανέφερε, σε μια σειρά πιθανών στόχων ισλαμιστών τρομοκρατών, έγινε γνωστό σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

Ο Χουσνάιν Ρασίντ κατηγορείται ότι ανάρτησε πληροφορίες στην υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram με στόχο να ενθαρρύνει τζιχαντιστές να διαπράξουν επιθέσεις. Επιπλέον, ενημέρωνε τους επίδοξους τρομοκράτες και για πιθανούς στόχους όπως γήπεδα.

Η εισαγγελέας Ρεμπέκα Μάντι είπε ενώπιον του δικαστηρίου του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο ότι μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος έστειλε φωτογραφία του πρίγκιπα Τζορτζ, γιου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ και εγγονιού της βασίλισσας Ελισάβετ, δίπλα από τη φωτογραφία ενός τζιχαντιστή μαχητή.

Στην ανάρτηση περιλαμβανόταν η διεύθυνση του σχολείου του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, στο οποίο άρχισε να πηγαίνει από τον Σεπτέμβριο, ενώ συνοδευόταν από το μήνυμα «ακόμα και η βασιλική οικογένεια δεν θα νιώθει ήσυχη».

Ο Ρασίντ, από το Νέλσον στο Λάνκασιρ στη βόρεια Αγγλία, κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες, όπου περιλαμβάνονταν σχέδια να ταξιδέψει στη Συρία για να συμμετάσχει στις εχθροπραξίες και να βοηθήσει άλλους να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε να οριστεί εγγύηση και επισήμανε ότι θα δηλώσει αθώος στις κατηγορίες. Θα παραμείνει υπό κράτηση έως την 20ή Δεκεμβρίου όταν θα οδηγηθεί ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου στο Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ