ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Συγκινητική εκστρατεία για τη βοήθεια των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς

Καλιφόρνια: Συγκινητική εκστρατεία για τη βοήθεια των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς
REUTERS/Mike Blake

Κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Καλιφόρνια, η Sara Bethany Masterson παραλίγο να χάσει το σπίτι της. Όταν είδε τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά, σκέφτηκε πως όλατελείωσαν και έτρεξε μακριά για να σωθεί. Τελικά τόσο η ίδια όσο και το σπίτι της σώθηκαν, όμως το δράμα άλλων συνανθρώπων της που είδαν την περιουσία τους να γίνεται στάχτη, την κινητοποίησε.

Μόλις πήρε τις πρώτες ανάσες ανακούφισης, για το γεγονός ότι κατάφερε να σωθεί, η Masterson έστρεψε την προσοχή της στους πληγέντες. Ξεκίνησε να κάνει αναρτήσεις στα social media, ζητώντας από τον κόσμο να δωρίσει ό,τι θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στα θύματα της φωτιάς.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν «υπερβολική - με την καλή έννοια» αναφέρει η ίδια στο CNNi. «Στην ουσία το σπίτι μου έχει μετατραπεί σε ένα μικρό κατάστημα. Έχω ρούχα, αντικείμενα για το σπίτι, φορτιστές, παπούτσια, προϊόντα για τα μωρά, παιχνίδια. Έχουμε ακόμη και δωροκάρτες που μας έφεραν μερικοί».

Μία ομάδα εθελοντών έχει αναλάβει να οργανώνει τις δωρεές, ώστε να είναι πιο εύκολο στα θύματα των πυρκαγιών να βρουν ό,τι ζητάνε. «Είναι πραγματικά μία ομαδική προσπάθεια. Η καρδιά μου ξεχειλίζει. Η Βεντούρα θα γίνει πιο δυνατή από ποτέ άλλοτε. Θα την ανοικοδομήσουμε».

Πληροφορίες από CNNi / Woman who survived wildfires turns home into donation site for victims

ΔΗΜΟΦΙΛΗ