Σε αρκετές συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία της Γερμανίας, ανθρώπων τους οποίους θεωρεί ύποπτους ότι επισκέφτηκαν περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή και οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το 2016.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους σε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν επιστρέψει πρόσφατα από τη Συρία μέσω Τουρκίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι οι συλληφθέντες είχαν συνδέσεις με τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί, ο οποίος έπεσε με ένα νοικιασμένο φορτηγό πάνω σε ανθρώπους στη χριστουγεννιάτικη αγορά στις 19 Δεκεμβρίου 2016, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, προτού καταφέρει να ξεφύγει.

Το Γραφείο Γενικού Εισαγγελέα του Βερολίνου, μέσω twitter, ανέφερε ότι «διερευνά ταξίδια που έγιναν σε περιοχές του Ισλαμικού Κράτους: οι έρευνες σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίζονται».

Video: Σοκ και θρήνος στη Γερμανία από την επίθεση στο Βερολίνο

Η ασφάλεια στις χριστουγεννιάτικες αγορές έχει ενισχυθεί φέτος με φρουρούς και τσιμεντένια μπλοκ.

Μετά την επίθεση στο Βερολίνο, ο Αμρί διέφυγε στην Ιταλία. Εντοπίστηκε στο Μιλάνο μία εβδομάδα μετά, όπου δέχτηκε θανάσιμο πυροβολισμό από την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε ζητήσει άσυλο σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας με πλαστά ονόματα.

AMRI

(Πηγή: POLICE RECORD OBTAINED VIA REUTERS)


Διαβάστε επίσης

Συλλήψεις στο Ηράκλειο για παράνομες συσκευασίες αερίου γέλιου

Γερμανία: Δεν ήταν τρομοκρατική η επίθεση στο Λίμπεκ - Ερευνώνται τα κίνητρα του δράστη

Η Γερμανία αίρει μέρος των κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Στη φυλακή οι ναρκέμποροι που «κρύβονταν» πίσω από παιδιά