ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: «Πράξη πολέμου» ο ναυτικός αποκλεισμός μας από τις ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: «Πράξη πολέμου» ο ναυτικός αποκλεισμός μας από τις ΗΠΑ
KCNA/via REUTERS

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Πέμπτη ότι θα λάβει ανελέητα μέτρα για να προστατευτεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν μέτρα ναυτικού αποκλεισμού στη χώρα, πράξη που η Πιονγιάνγκ χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της ως «πράξη πολέμου».

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του απομονωμένου έθνους μετέδωσαν νωρίτερα, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, KCNA, πως εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι ενδεχόμενος ναυτικός αποκλεισμός θα αποτελούσε «παράλογη παραβίαση» τόσο της κυριαρχίας όσο και της αξιοπρέπειας της χώρας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ, Τράμπ έκανε ένα «εξαιρετικά επικίνδυνο και μεγάλο βήμα προς τον πυρηνικό πόλεμο» επιδιώκοντας έναν τέτοιο αποκλεισμό, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, όπως μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters.

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι οπαδοί τους προσπαθήσουν να επιβάλουν τον ναυτικό αποκλεισμό εναντίον της χώρας μας, θα το δούμε ως πράξη πολέμου και θα ανταποκριθούμε με ανελέητα αυτοάμυνα αντίμετρα, όπως έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Παρότι η Βόρεια Κορέα δεν ξεκαθαρίζει σε ποια ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρεται, μετά την τελευταία δοκιμή των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγιάνγκ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον είχε δηλώσει πως είναι δικαίωμά τους να ζητήσουν την επιβολή ναυτικού αποκλεισμού της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ