ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στους δρόμους για την 30η επέτειο από την ίδρυση της Χαμάς (pics)

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στους δρόμους για την 30η επέτειο από την ίδρυση της Χαμάς (pics)
REUTERS/Suhaib Salem TPX IMAGES OF THE DAY

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες ένοπλοι, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία στη Γάζα την Πέμπτη για να γιορτάσουν την 30η επέτειο από την ίδρυση της Χαμάς, εκφράζοντας παράλληλα την οργή τους για την πρόσφατη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο ηγέτης της Χαμάς υποσχέθηκε να κάνει τον Ντόναλντ Τραμπ να αντιστρέψει στην απόφασή του για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Θα ακυρώσουμε την απόφαση του Τραμπ. Καμία υπερδύναμη δεν μπορεί να δώσει την Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ. Δεν υπάρχει Ισραήλ που πρέπει να έχει ως πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Οι ψυχές μας, το αίμα μας, οι γιοι μας και τα σπίτια μας είναι μια θυσία για την Ιερουσαλήμ» είπε ο Ισμαήλ Χανίγια, εγείροντας προβληματισμό στην παγκόσμια κοινότητα που ανησυχεί για νέες εχθροπραξίες και αιματοχυσία στην περιοχή.

Δήλωσε, επίσης, ότι «βαδίζουμε προς την Ιερουσαλήμ, θυσιάζοντας εκατομμύρια μάρτυρες στο δρόμο». Το συγκεντρωμένο πλήθος επαναλάμβανε τις δηλώσεις του με ενθουσιασμό…

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν τρεις εγκαταστάσεις τις Χαμάς τα ξημερώματα της Πέμπτης, απαντώντας σε ρίψη ρουκετών από παλαιστινιακά εδάφη. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, στόχοι ήταν στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η Χαμάς συνηθίζει να εκκενώνει τέτοιες εγκαταστάσεις όταν υπάρχει ένταση στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ