ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου αποκαλύπτει: Μπορεί να μην είμαστε μόνοι στο σύμπαν

Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου αποκαλύπτει: Μπορεί να μην είμαστε μόνοι στο σύμπαν
ΕPA/NASA/mda/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρώην αξιωματούχος του Αμερικάνικου Πενταγώνου, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της κυβερνητικής έρευνας για την εξεύρεση πιθανής ύπαρξης εξωγήινων, εξέφρασε την προσωπική του απόψη, την οποία στήριξε στα στοιχεία που έχει αναλύσει, πως πράγματι υπάρχουν ενδείξεις εξωγήινης ζωής. 

«Η προσωπική μου πεποίθηση είναι πως υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι μπορεί να μην είμαστε μόνοι μας», είπε ο Luis Elizondo σε συνέντευξή του στο CNNi.

Δημοσιεύματα είχαν αποκαλύψει το σαββατοκύριακο την ύπαρξη ενός άκρως μυστικού προγράμματος για τον εντοπισμό UFO ή ελληνιστί ΑΤΙΑ (άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα), υπό την χρηματοδότηση του Πενταγώνου.

Ο Elizondo είχε επισημάνει στους The New York Times πως αποχώρησε από τη θέση που κατείχε στο υπουργείο Άμυνας, αντιδρώντας έτσι στην μυστικοπάθεια που επικρατούσε σχετικά με το πρόγραμμα, που έληξε το 2012, ύστερα από πέντε χρόνια λειτουργείας.

Ο ίδιος, αφού επισήμανε πως δεν μιλά εξ’ ονόματος της κυβέρνησης, υπαινίχθηκε εμμέσως στο CNNi, πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Γη έχει δεχθεί «επίσκεψη» από κάποιο εξωγήινο αεροσκάφος.

«Τα αεροσκάφη – ας τα πούμε αεροσκάφη – έχουν χαρακτηριστικά που δεν είναι γνώριμα στις ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, απ’ όσο γνωρίζουμε», τόνισε ο ίδιος.

Το πρόγραμμα επιχείρησε να αναγνωρίσει για τι ακριβώς επρόκειτο, είτε με τεχνητά μέσα είτε μέσω αυτόπτων μαρτύρων και στη συνέχεια να εξακριβώσει εάν υπάρχει θέμα «εθνικής ασφάλειας».

«Βρήκαμε πολλά», είπε ο Elizondo και συνέχισε τις αποκαλύψεις αναφέροντας πως εντοπίστηκαν αεροσκάφη που «δεν υπάκουαν τους νόμους της αεροδυναμικής».

Για να εξηγήσει τα λεγόμενά του έκανε λόγο περί έλλειψης συστημάτων πτήσης και παράδοξες μανούβρες στον αέρα που φαινομενικά «ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε στη διάθεσή της ορισμένα βίντεο με παράξενα αεροσκάφη και αιωρούμενα αντικείμενα. Ο απόστρατος διοικητής της αεροπορίας David Fravor είπε στο CNNi πως είχε δει ένα αντικείμενο που έμοιαζε με τεράστιο κουτί Tic-Tac να κάνει μανούβρες στον ουρανό το 2004.

Former Pentagon UFO official: 'We may not be alone', by Eli Watkins and Brian Todd, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ