Στο «μικροσκόπιο» η υποψηφιότητα του Ναβάλνι για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας
Πηγή: REUTERS/Maxim Shemetov

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) της Ρωσίας θα εξετάσει το πακέτο των σχετικών εγγράφων που κατέθεσε ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι για να θέσει υποψηφιότητα για την ρωσική προεδρία, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γιεβγκένι Σεβτσένκο, μέλος της ΚΕΕ.

Διαβάστε επίσης

«Εάν υπάρξουν έγγραφα θα τα εξετάσουμε. Θα αξιολογήσουμε το σύνολο των εγγράφων που απαιτούνται και για την ομάδα που θα προτείνει την υποψηφιότητα του», είπε ο Σεφτσένκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass. 

Η πρόεδρος πάντως της Κεντρικής Εκλογικής επιτροπής της Ρωσίας ‘Ελλα Παμφίλοβα είχε επανειλημμένως διευκρινίσει ότι ο Ναβάλνι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία, καθώς εκκρεμούν εις βάρος του δικαστικές υποθέσεις.

Ωστόσο, ο Σεφτσένο δήλωσε ότι εφόσον υποβάλει υποψηφιότητα για την ρωσική προεδρία, θα πρέπει ο ίδιος να προσέλθει στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και να καταθέσει ένα σύνολο εγγράφων, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν τις δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσοι κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν στην ΚΕΕ τα απαραίτητα έγγραφα έως τις 7 Ιανουαρίου, ενώ όσοι εκπροσωπούν κόμματα έως τις 12 Ιανουαρίου.

 


Διαβάστε επίσης

Κρεμλίνο: Απολύτως σταθερό το οικονομικό σύστημα στη Ρωσία

Μόσχα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό 18χρονη για συμμετοχή σε εξτρεμιστική οργάνωση

Στον γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ ο Πούτιν

Πέθανε ο Έντουαρντ Ουσπένσκι που μεγάλωσε γενιές Σοβιετικών και Ρώσων