ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο με μήνυμα στα ελληνικά από μαχητές στη Ράκκα

Βίντεο με μήνυμα στα ελληνικά από μαχητές στη Ράκκα
Screen grab από βίντεο

Ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται πολεμιστές σε μια κατεστραμμένη πόλη της Συρίας και στο οποίο ένας από τους άνδρες διαβάζει ένα μήνυμα στα ελληνικά ανέβηκε πριν από λίγο στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο συντάκτης και εκφωνητής του κειμένου, πρόκειται για μήνυμα από την πόλη Ράκκα της Συρίας και πρόκειται για μαχητές που πολεμούν κατά των τζιχαντιστών.

Κανένας δεν μπορεί να διαπιστώσει εάν πραγματικά καταγράφεται ταυτόχρονα η εικόνα με την ελληνική γλώσσα, που ακούγεται στο βίντεο.

Παρότι στο παρελθόν είχαν δει το φως της δημοσιότητας αρκετές φορές φωτογραφίες μαχητών στη Ράκκα, αναφέροντας μάλιστα ότι πρόκειται και για Έλληνες που πολεμούν στο συγκεκριμένη περιοχή, είναι η πρώτη φορά που ένα βίντεο συνοδεύεται και με ήχο.

Πάντως οι πληροφορίες που έχουν και οι ελληνικές αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο αντιεξουσιαστές, οι οποίοι βρίσκονται στη Ράκκα.

Πριν από μικρό χρονικό διάστημα, ένας από τους Έλληνες με το όνομα Ιβάν είχε δώσει και συνέντευξη, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους έφυγε από την Ελλάδα και πολεμά εναντίον των τζιχαντιστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ