ΚΟΣΜΟΣ

Μεταφράστρια αποκάλεσε την Τερέζα Μέι «Madame Brexit» (pics)

Μεταφράστρια αποκάλεσε την Τερέζα Μέι «Madame Brexit» (pics)
REUTERS

«Madame Brexit» αποκάλεσε μια μεταφράστρια στην Πολωνία την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, σε μια αμήχανη στιγμή κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών της με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η Μέι επισκέφτηκε τη Βαρσοβία, όπου συνάντησε τον Πολωνό ομόλογό της και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, η συζήτηση στράφηκε αναπόφευκτα στο Brexit. Τότε ήταν που συνέβη το «ατόπημα» της μεταφράστριας.

Μεταφράζοντας μέρος της αρχικής δήλωσης του Μοραβιέτσκι, η μεταφράστρια είπε: «Είναι πολύ σημαντική για εμάς αυτή η συνεργασία, παρά το γεγονός ότι θα βασίζεται σύντομα σε διαφορετικούς κανόνες λόγω του Brexit, διότι όπως το είπε η Madame Brexit, το Brexit σημαίνει Brexit...».

Σημειώνεται ότι ο Πολωνός πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στην Μέι ως «κυρία πρωθυπουργός».

Στο άκουσμα αυτό, η Μέι χαμογέλασε, ενώ δίπλα της ο Μοραβιέτσκι συνέχισε να μιλάει, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν μια κοινή συνθήκη για την άμυνα και την ασφάλεια και μίλησαν για την επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, οι οποίες θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ