ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε 10 επιχειρηματίες από τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε 10 επιχειρηματίες από τη Ρωσία
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/Alejandro Ernesto

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπεριέλαβαν στη μαύρη λίστα τα ονόματα δέκα ακόμη ατόμων που ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα και προέρχονται από δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και πρωτίστως από την Ρωσία.

Στο κατάλογο των ατόμων στα οποία επιβάλλονται αμερικανικές κυρώσεις συμπεριλαμβάνονται οι: Γιούρι Πιτσούγκιν, Ρουμπέν Τατουλιάν, Αλιμζάν Τοχταχούνοφ, Βλαντίμιρ Τιούριν, Ζαχάριι Καλασόφ, Βασίλι Χριστοφόροφ, Καμπιτσέκ Κολμπάγιεφ, Λάσα Σουσανασβίλι, Βλαντισλάβ Λεόντιεφ, Γκαφούρ Ραχίμοφ, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Εκτός των άλλων οι κυρώσεις αφορούν και το ξενοδοχείο «Βέσνα» που βρίσκεται στο Σότσι και στην εταιρεία «Νόβι Βεκ Μέντια» που ανήκουν στον Τατουλιάν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η τελευταία εταιρεία, όπως δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος ελέγχου ξένων κεφαλαίων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ Τζόν Σμίθ «συνιστά ένα συνδικάτο οργανωμένου εγκλήματος της Ευρασίας», το οποίο εμπλέκεται σε διάφορες μορφές εγκληματικής δραστηριότητας «σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών προέβη στην πρωτοβουλία αυτή στο πλαίσιο «μιας πιο ευρείας στρατηγικής, που αποσκοπεί στο να καταστρέψει την οικονομική δομή πολυεθνικών εταιρειών του οργανωμένου εγκλήματος που συνιστούν απειλή για τις ΗΠΑ» και τους συμμάχους της Ουάσιγκτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ