ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση τρένων κοντά στη Βιέννη με οκτώ τραυματίες (pics)

Σύγκρουση τρένων κοντά στη Βιέννη με οκτώ τραυματίες (pics)
Φωτογραφία αρχείου Getty Images/Ideal Images/Lennart Preiss / Stringer

Δύο τοπικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν το βράδυ της Παρασκευής, κοντά στη Βιέννη, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν δύο βαγόνια και να τραυματιστούν οκτώ επιβάτες, σύμφωνα με αναθεωρημένο απολογισμό του ατυχήματος που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αυστριακές Αρχές.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που είχε ανακοινωθεί από την πυροσβεστική υπηρεσία, έκανε λόγο για περισσότερους τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Με βάση τον νεότερο απολογισμό και σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, από τους οκτώ τραυματίες ένας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, όπως διευκρίνισε ο Νόρμπερτ Χόφερ, ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υποδομών της Αυστρίας.

«Εκτιμούμε ότι το ατύχημα προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος και όχι λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος. Αλλά η έρευνα θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κρίτσεντορφ, που απέχει 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αυστριακής πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ