ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχεται την ύπαρξη εξωγήινων – ή μήπως όχι...

Ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχεται την ύπαρξη εξωγήινων – ή μήπως όχι...
Danny Sullivan/Twitter

Πύραυλος από τη Βόρεια Κορέα, χριστουγεννιάτικη επίσκεψη εξωγήινων ή θεαματική άφιξη του Άγιου Βασίλη; Οι θεωρίες οργίασαν στα social media... 

 

Η πραγματικότητα, πάντως, ήταν πολύ πιο πεζή απ'ό,τι θα επέτρεπε το... θαυματουργό πνεύμα των Χριστουγέννων. Η SpaceX του Ήλον Μασκ πραγματοποίησε τη 18η και τελευταία αποστολή του 2017, εκτοξεύοντας 10 δορυφόρους για λογαριασμό της εταιρείας Iridium.

Η εκτόξευση, από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ στην Καλιφόρνια, ήταν εξόχως εντυπωσιακή, πυροδοτώντας στα social media σχόλια θαυμασμού αλλά και θεωρίες συνομωσίας περί... εξωγήινης επίσκεψης.

Ο ίδιος ο ιδρυτής της SpaceX έδωσε τέλος στη φημολογία ξεκαθαρίζοντας πως επρόκειτο για «πυρηνικό UFO εξωγήινων από τη Βόρεια Κορέα».

Μέχρι και ο Μπαράκ Ομπάμα τοποθετήθηκε επί του θέματος, παραδεχόμενος την «ύπαρξη» εξωγήινης ζωής – που, όμως, τα βρήκε... σκούρα στις ΗΠΑ και τις εγκατέλειψε. «Ναι, οι εξωγήινοι υπάρχουν. Δυστυχώς, φεύγουν γιατί δεν υπάρχει πια έξυπνη ζωή σ’αυτή τη χώρα», έγραψε ο Αμερικανός τέως πρόεδρος.

Για την ιστορία, ο πύραυλος που μετέφερε 10 δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη γη εκτοξεύτηκε επιτυχώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ